Σε έναν αχυρώνα στο Κεντ της Αγγλίας, υπάρχουν δύο κότες – η Μάρθα και η κυρία Άντερμπαιτ – που αποτέλεσαν πηγή χαράς για την οικογένεια Κρουκ καθ′ όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Είτε ανακαλύπτοντας ένα αυγό κάθε πρωί, είτε βλέποντας την 3χρονη κόρη του, την Έλια, να κρατάει ένα κοτόπουλο, τα ζώα έχουν ευτυχώς καταλάβει τον χρόνο της οικογένειάς του κατά την διάρκεια του λόκνταουν, λέει ο Τζειμς Κρουκ σε δημοσίευμα.

Ο Τζέιμς δεν είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται για τα φτερωτά πλάσματα.

Εκπρόσωπος της Essential Living, μιας εταιρείας ενοικίασης διαμερισμάτων φιλικών προς τα κατοικίδια, δήλωσε στην Insider ότι σημείωσε αύξηση 900% στο ενδιαφέρον για ενοικίαση κοτόπουλων στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2021. Στις ΗΠΑ, ορισμένες εταιρείες κοτόπουλου διπλασίασαν τα ενοίκια τους. Τα κοτόπουλα όχι μόνο παρέχουν φρέσκα αυγά, αλλά έχουν γίνει πηγή γέλιου και πολύ απαραίτητης χαλάρωσης κατά την πανδημία, λένε οι ενοικιαστές.

Οι υιοθεσίες για σκύλους και γάτες ανέβηκαν στα ύψη – όπως και οι ενοικιάσεις κοτόπουλων

Ο Τζέιμς Κρουκ λέει στο Insider ότι η κόρη του έχει αποκτήσει μια νέα αγάπη για τις κότες. 

Ήδη από τον Μάρτιο, οι άνθρωποι κατάλαβαν πως η νέα πραγματικότητα με το λόκνταουν σήμαινε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και, όπως ανέφερε άλλο δημοσίευμα, έσπευσαν να υιοθετήσουν κατοικίδια.

Ορισμένα καταφύγια ζώων άδειασαν από κατοικίδια ζώα, τα ποσοστά υιοθέτησης σκύλων αυξήθηκαν και τα γατάκια προς υιοθεσία εξαφανίστηκαν, ανέφερε η Washington Post.

Καθώς οι άνθρωποι έψαχναν όλο και περισσότερο κατοικίδια ζώα κατά την διάρκεια της πανδημίας, το ενδιαφέρον για ενοικίαση κοτόπουλων αυξήθηκε στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τυπικό μοντέλο ενοικίασης κοτόπουλων λειτουργεί δίνοντας στις οικογένειες μερικά κοτόπουλα, ένα κοτέτσι και τροφή. Οι οικογένειες μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να φροντίζουν τα ζώα πριν δεσμευτούν μακροπρόθεσμα.

Η «Rent the chicken” η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης κοτόπουλων στην Βόρεια Αμερική – αντιμετώπισε αυξημένες απαιτήσεις το 2020, σύμφωνα με το National Geographic. Μέχρι στιγμής, η ζήτηση το 2021 φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο.

«Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη ζήτηση για κότες όπως αυτή, όταν ξέσπασε η πανδημία», λέει ο ιδρυτής της Hens pals, μιας εταιρείας ενοικίασης κοτόπουλων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η φροντίδα των κοτόπουλων είναι ένα πολύ ωραίο χόμπι και τα οφέλη είναι πολύ πιο πολύτιμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», συνέχισε. «Υπάρχει μια υπέροχη αίσθηση του σκοπού και της σύνδεσης που νιώθουν οι άνθρωποι όταν ξυπνούν το πρωί για να φροντίσουν τα κοτόπουλά τους.»