Το “Dune” του υποψήφιου για Όσκαρ Ντενί Βιλνέβ («Arrival», «Blade Runner 2049»), κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ του Φρανκ Χέρμπερτ, έχει -επισήμως και επιτέλους- ημερομηνία πρεμιέρας στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής Tanweer, στο πλαίσιο του προγραμματισμού Μαΐου – Σεπτεμβρίου, η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Σεπτεμβρίου, πάντα εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω πανδημίας.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ και όπως είναι ήδη γνωστό, η ταινία θα κάνει πρεμιέρα (με έναν χρόνο καθυστέρηση σε σχέση με την αρχική ημερομηνία), την 1η Οκτωβρίου.

Το «Dune» αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδη, ενός νέου άνδρα που γεννήθηκε με ένα μεγάλο πεπρωμένο πέρα από την αντίληψή του, που τον οδηγεί να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να εξασφαλίσει το μέλλον του, την οικογένεια και τους ανθρώπους του.

Καθώς οι κακόβουλες δυνάμεις συγκρούονται για την αποκλειστική προσφορά του πλανήτη, του πιο πολύτιμου πόρου, ένα υλικό ικανό να ξεκλειδώσει τις μεγαλύτερες δυνατότητες της ανθρωπότητας. Αυτοί που θα καταφέρουν να επιβληθούν στους φόβους τους θα επιβιώσουν. 

Με τους Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ζεντάγια, Τιμοτέ Σαλαμέ (στον ρόλο του Πολ Ατρείδη), Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζέισον Μομόα, Χαβιέ Μπαρδέμ, Όσκαρ Άιζακ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.