Είναι ώρα ευθύνης απέναντι στη Δημόσια Υγεία για όλους όσοι την επικαλούνται αποσπασματικά, αλλά δυσκολεύονται να την υπηρετήσουν πιστά και απαρέγκλιτα”, τονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Την πρόθεσή του να ζητήσει την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2 γνωστοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (08/05) ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κάνει λόγο για αδυναμία της διοργανώτριας Αρχής να επιβάλλει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και για έλλειψη των απαραίτητων αντανακλαστικών της όσον αφορά στην τιμωρία εκείνων που τα παραβιάζουν.

Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, προτίθεται προσωπικά να εισηγηθεί στην Επιτροπή Επιδημιολόγων την αναστολή διοργανώσεων του πρωταθλήματος της Super League 2.

«Είναι ώρα ευθύνης απέναντι στη Δημόσια Υγεία για όλους όσοι την επικαλούνται αποσπασματικά, αλλά δυσκολεύονται να την υπηρετήσουν πιστά και απαρέγκλιτα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι μεγάλο ζήτημα δημιουργήθηκε πριν από την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ιωνικό, καθώς ο δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης ζήτησε τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την αστυνομία υπό τον φόβο επεισοδίων μετά τα όσα είχαν διαδραματιστεί στον αγώνα του πρώτου γύρου. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Νίκαιας, Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος μίλησε για σπίλωση της ιστορίας της ομάδας του Ιωνικού.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, αφού αναφέρεται σε ανυπόστατα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζει ότι στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, επιτρέπεται η διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League 2, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ορισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ειδικότερα για το πρωτάθλημα της Super League 2, καθιστά σαφές ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν δίνει καμία άδεια διεξαγωγής των αγώνων, δεν εγκρίνει τις λίστες των αποστολών των ομάδων που μετακινούνται για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ενώ δεν της κοινοποιούνται οι σχετικές καταστάσεις.

«Οι λίστες εγκρίνονται από τον υπεύθυνο ασφάλειας της διοργανώτριας Αρχής και κοινοποιούνται στις κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις. H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνεται για το πρόγραμμα των αγώνων, ενώ της κοινοποιούνται μόνο οι ιατρικές βεβαιώσεις σχετικά με τα αρνητικά PCR tests των αποστολών των ομάδων», διευκρινίζεται.

Υπογραμμίζει έτσι ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ούτε εμπλέκεται στη διοργάνωση των εν λόγω πρωταθλημάτων ούτε έχει οποιαδήποτε ελεγκτική αρμοδιότητα επί της διεξαγωγής τους.

«Αρμόδια για την τήρηση και την επιτήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Super League 2 (και κάθε άλλης αθλητικής δραστηριότητας) είναι αποκλειστικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ την αποκλειστική ευθύνη και για τη διαδικασία έγκρισης των μετακινήσεων των ομάδων έχει η διοργανώτρια Αρχή, όπως ρητά προβλέπεται στις σχετικές ΚΥΑ και διατάξεις. Ως εκ τούτου, ουδεμία εμπλοκή έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα ζητήματα για τα οποία, μέσω ανώνυμων ρεπορτάζ, αδίκως κατηγορείται», σημειώνει ο κ. Χαρδαλιάς.