Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ για κύμα καύσωνα από αύριο, Τρίτη. Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Για κύμα καύσωνα από αύριο, Τρίτη, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα πάρει την… ανιούσα από αύριο, καθώς φτάνουν στην Ελλάδα θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική, ενώ από την Παρασκευή και έως την επόμενη Τρίτη ο υδράργυρος θα ανέβει πολύ ψηλά σε όλη τη χώρα.

Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Για αύριο η πρόγνωση κάνει λόγο για υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Οι υψηλότερες τιμές στην ηπειρωτική Ελλάδα θα σημειωθούν στη δυτική Στερεά, το εσωτερικό της Ηπείρου και τη Θεσσαλία, που ο υδράργυρος θα φτάσει στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην κεντρική Μακεδονία τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 38 με 39 βαθμούς.

Στη νησιωτική χώρα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν στα νησιά του Ιονίου, όπου θα φτάσουν έως τους 35 με 36 βαθμούς.

Η εικόνα την Τετάρτη και Πέμπτη

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα ανέβει στο σύνολο της χώρας, με τις υψηλότερες τιμές της να είναι οι εξής:

Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου

Στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως 37 βαθμούς Κελσίου

Την Πέμπτη οι υψηλές θερμοκρασίες σημειωθούν στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία, όπου τα θερμόμετρα θα φτάσουν στους 41-42 βαθμούς, ενώ στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου θα δείξουν τους 40 με 41 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα είναι 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίηση για 43άρια

Η κατάσταση από την Παρασκευή και έως την επόμενη Τρίτη θα δυσκολέψει, ακόμη, περισσότερο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φθάσουν και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές να είναι πάνω από τους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου.