Υπέρ της αποχώρησης του Έλον Μασκ από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Twitter , ψήφισε η πλειοψηφία των χρηστών που έλαβε μέρος σε σχετική δημοσκόπηση λιγότερο από δύο μήνες μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον δισεκατομμυριούχο.

Περίπου 57,5% των ψήφων ήταν «Ναι», ενώ 42,5% ήταν κατά , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ο δισεκατομμυριούχος. Περισσότεροι από 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στην ψηφοφορία.

Ο Μασκ δήλωσε χθες πως θα συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όμως δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το πότε θα παραιτηθεί, αν τα αποτελέσματα δείξουν ότι πρέπει να το κάνει.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αντιδράσει επισήμως.

Η κίνηση αυτή έρχεται αμέσως μετά από μια σειρά αποφάσεων που πήρε ο Μασκ για την λειτουργία του Twitter που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με κυριότερη αυτή της διακοπής λειτουργίας λογαριασμών δημοσιογράφων κορυφαίων μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, ανάμεσα τους οι New York Times και το CNN, τους οποίους κατηγόρησε ότι έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά του δημοσιοποιώντας προσωπικά τους δεδομένα και κυρίως στοιχεία για το σημείο στο οποίο βρίσκονταν, το γνωστό doxing. Μια ακόμη απόφαση που έλαβε τα τελευταία 24ωρα το Twitter προκαλώντας αντιδράσεις είναι η απαγόρευση δημοσίευσης συνδέσμων από ανταγωνιστικά social media