Για το αρνάκι

1,5 – 2 κλ μπούτι αρνίσιο
4 – 5 σκελίδες σκόρδο
30 – 35 πατάτες baby (κομμένες στη μέση)
2 πιπεριές φλωρίνης
4 καρότα (κομμένα σε 4 εκ)
20 γρ. μέλι
45 γρ. ξύδι βαλσάμικο
30 γρ. μουστάρδα

Για τη σάλτσα μυρωδικών

180 γρ. κούπας ελαιόλαδο
30 γρ. μαιντανό (ψιλοκομμένο)
45 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
2 κλωναράκια δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
20 γρ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 μικρή πιπεριά τσίλι (προεραιτικά)
Αλάτι – πιπέρι


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά κι αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το μέλι, το ξύδι βαλσάμικο και τη μουστάρδα και τα ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε το αρνίσιο μπούτι πάνω απ’ τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και με τα χέρια μας την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε πέντε τομές διαμοιρασμένες στην επιφάνεια του κρέατος, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε μέσα το σκόρδο.
Προσθέτουμε στο ταψί μισή κούπα νερό και κλείνουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, δυναμώνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ψήνουμε για άλλα 20 – 30 λεπτά ή έως ότου το κρέας μας έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Σε ένα multi ή blender προσθέτουμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το κρέας.