Ένας βουλευτής στη Φινλανδία κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά αγαθά λόγω των αντιρρήσεων της Τουρκίας για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μίκο Κάρνα προέτρεψε τους Φινλανδούς πολίτες να αναστείλουν τα σχέδιά τους για διακοπές στην Τουρκία, να μην τρώνε τούρκικο κεμπάπ, να μην χρησιμοποιούν τουρκικά προϊόντα και να μην αγοράζουν τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητα έως ότου η Τουρκία εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής Daily Sabah, ο βουλευτής της Φινλανδίας δήλωσε ότι το κουρδικό ντονέρ είναι πολύ καλύτερο από το τουρκικό κεμπάμ και προέτρεψε τους πολίτες να επιλέγουν το πρώτο.

Ο Κάρνα είπε, επίσης, ότι θα έτρωγε τουρκικό κεμπάπ κάθε μέρα για ένα μήνα εάν η Άγκυρα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες. Το PKK αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.
Στον «πάγο» οι σχέσεις Φινλανδίας – Τουρκίας λόγω της πιθανής ένταξης στο ΝΑΤΟ

«Στο επίκεντρο της απειλής της Τουρκίας να σταματήσει τη σκανδιναβική επέκταση του ΝΑΤΟ βρίσκεται μια σύγκρουση απόψεων για τις κουρδικές πολιτικές ομάδες τις οποίες ο Ερντογάν θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις», γράφει η αμερικανική National Post.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τις τουρκικές δυνάμεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 καθώς επιδιώκει μια αυτόνομη περιοχή για τους Κούρδους εντός της Τουρκίας
Η Τουρκία από την πλευρά της κατηγορεί εδώ και καιρό τη Φινλανδία και τη Σουηδία ότι αποτελούν «φωλιά για τρομοκρατικές οργανώσεις

Ο Ερντογάν, λοιπόν, θέλει από τις δύο σκανδιναβικές χώρες να καταγγείλουν δημοσίως το PKK και τα παρακλάδια του, και επίσης απαιτεί τον τερματισμό των περιορισμών στις εξαγωγές όπλων που επέβαλαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην Τουρκία στα τέλη του 2019 σε συνδυασμό με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ μετά την αποστολή του στρατού της στη Συρία.

«Οι προσβολές της Τουρκίας είναι, φυσικά, το ψυχρό παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν δεκτές στο ΝΑΤΟ και από την Τουρκία χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Κάρνα