Το μεγάλο Σαρακοστιανό τραπέζι του Δήμου Βόλου την Καθαρά Δευτέρα στην παραλία του Βόλου ετοιμάζεται για περισσότερους από 2.500 ανθρώπους

Ο Βόλος μπορεί να μην είναι από τις πόλεις που φημίζονται για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις αλλά σίγουρα γίνεται προσπάθεια να περάσουν όμορφα και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν πολλά δρώμενα, μουσικά σχήματα, θα γίνουν διαγωνισμοί στολής και διάφορα παιχνίδια και οπωσδήποτε χορός και κέφι. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης του Βόλου, αλλά σε κλίμα εορταστικό θα είναι και η Αγριά και η Ν. Αχγίαλος. Για τα Κούλουμα ο Δήμος Βόλου έχει οργανώσει ανοιχτό τραπέζι για 2.500 ανθρώπους με σαρακοστιανούς μεζέδες. Την Καθαρή Δευτέρα στην παραλία του Βόλου, στο πάρκο του Αγίου Κωσταντίνου και στη Ν. Αγχίαλο οι δημότες και οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν σαρακοστιανά εδέσματα και θα χορέψουν ανοίγοντας παραδοσιακά, τον κύκλο της Σαρακοστής.

Η Aντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ελενα Αντωνοπούλου μιλώντας στην πρωινή ζώνη του sport fm 89,5 είπε πως όλοι μας έχουμε ανάγκη να χαρούμε και να ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα και πως όλες τις μέρες και οπωσδήποτε το απόγευμα της Κυριακής, όσοι έρθουν στο αποκριάτικο πάρτυ του Δήμου Βόλου θα περάσουν υπέροχα και μάλιστα να περιμένουν και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Η Αντιδήμαρχος κ Αντωνοπούλου, αναφέρθηκε και σε μια ακόμα δράση που αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της ΣΤ τάξης του 25ου Δημοτικού σχολείου της πόλης του Βολου και θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής στο μνημείο Ηρώων της Μακρινίτσας στις 11.30. Το μνημέιο είναι ένας βράχος που βρίσκεται μεταξύ των οδών Γαλλίας -Καποδιστρίου. Η κατάθεση Στεφάνου θα γίνει στο πλαίσιο της Αναβιώσης της μάχης της Μακρινίτσας που έγινε στις 17 Μαρτιου 1878.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Χορός, κέφι και νόστιμα εδέσματα συνθέτουν την όμορφη ατμόσφαιρα για το τριήμερο της Αποκριάς στην πόλη του Βόλου. Φορέστε μάσκα και το καλύτερο χαμόγελο και μπείτε στο ρυθμό του καρναβαλιού.

syn adv group