Νέα έρευνα δείχνει ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ανήκουν στη Gen Z, δηλαδή στα άτομα ηλικίας 18-27 ετών, αυτοπροσδιορίζονται ως μη straight και έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία επταετία.

Σύμφωνα με την νέα έρευνα που έγινε από το ινστιτούτο Gallup με δείγμα 12.000 άτομα, το 22,3% των Αμερικανών που ανήκουν στη Generation Z δηλώνουν ότι είναι γκέι, λεσβίες, bisexoual, queer, τρανς ή «άλλο».

Το αντίστοιχο ποσοστό το 2017 ήταν στο 10%.

Όσον αφορά στις γυναίκες της Gen Z, το 28,5% δηλώνουν ότι δεν είναι straight. Επιπλέον το 20,7% δηλώνουν bisexual

Σύμφωνα με τη New York Post η έκρηξη που παρατηρείται όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό των νέων ανθρώπων, σχετίζεται με την απελευθέρωση που νιώθουν τα νέα άτομα και ειδικά οι νέες γυναίκες σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι ο αριθμός των ΛΟΑΤΚΙ+ Αμερικανών έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, με το 7,6% των Αμερικανών ενηλίκων να αναγνωρίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+.

Η ίδια έρευνα από το ινστιτούτο Gallup το 2012 είχε δείξει ότι μόλις το 3,5% των ερωτηθέντων αυτοπροσδιορίζονται σαν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Ο πληθυσμός των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων συρρικνώνεται σημαντικά στις μεγαλύτερες γενιές. Το ποσοστό των millennials, όσων δηλαδή γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 που λένε ότι δεν είναι στρέιτ είναι στο 9,8%.

Το ποσοστό για την Gen X, των ατόμων δηλαδή που σήμερα είναι ηλικίας μεταξύ 44 και 59 ετών, είναι 4,5%, ενώ το 2,3% των baby boomers, που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964, και μόλις το 1,1% εκείνων που γεννήθηκαν πριν ή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λένε ότι είναι κάτι άλλο από straight.

Οι τρανς και οι non binary

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Gallup, το 0,9% των Αμερικανών ενηλίκων ταυτοποιούνται αυτή τη στιγμή ως τρανς άτομα. Στην Gen Z ωστόσο το ποσοστό αυτό τριπλασιάζεται με το ποσοστό να φτάνει στο 2,8%. Ένα επιπλέον 1% των ενηλίκων αυτοπροσδιορίζεται ως non binary.

«Αισθάνονται μεγάλη ελευθερία στη γενιά τους», είπε στη NewYork Post, ο ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας του Κορνέλ, Ριτς Σάβιν Γουίλιαμς. «Υπάρχει μια απόρριψη των άκαμπτων κατηγοριών, όπως γκέι ή λεσβίες ή στρέιτ. Απλώς δεν την ενδιαφέρουν».