Hμεριδα: “Το ανήλικο πρόσωπο της παραβατικότητας” 

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί Hμερίδα για το ανήλικο πρόσωπο της παραβατικότητας με τίτλο «η διαδρομή της παραβατικότητας με δράστες/ θύματα ανήλικους μεταξύ οικογένειας-σχολείου-κοινωνίας & αντίστροφα»

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πρόταση Ζωής, τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας –ΠΜΣ Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην ειδική αγωγή, την εκπαίδευση και την υγεία Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής.

Με αφορμή αυτή την ενδιαφέρουσα και πάντα επίκαιρη, λόγω της έξαρσης έντονων αντιδράσεων μεταξύ ανηλίκων, η εκπομπή Ennitime is a good time φιλοξένησε την επίκουρη καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μιά εκ των εισηγητών στην ημερίδα κ Χριστίνα Ρούση.

Το σχολείο ως δίκτυο κομβικών σταθμών, στη διαδρομή της παραβατικότητας, είναι το θέμα που θα αναπτύξει η επίκουρος καθηγήτρια κ. Ρούση.

Η κ. Ρούση είναι πλήρως καταρτισμένη και ενημερωμένη σε θέματα που απασχολούν όλους μας και αφορούν στη διαχείριση ανάλογων “συναισθηματικών εκρήξεων” των ανηλίκων που πηγάζουν από διάφορα οικογενειακά ή κοινωνικά περιβάλλοντα και μπορεί να οδηγήσουν σε παραβατική συνπεριφορά.

Η συζήτηση μαζί της στα λίγα λεπτά της ραδιοφωνικής εκπομπής, έγινε αφορμή να προκύψουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την πηγή απο την οποία απορρέουν συμπεριφορές με αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών και ως δράστες και φυσικά ως αποδέκτες μιας πιεστικής και κακόβουλης πράξης. Άλλωστε, οι ρόλοι εναλλάσονται και μπορεί το θύμα να γίνει δράστης βίαιης συμπεριφοράς γιατί μαθαίνει να ζει σ ένα περιβάλλον έντασης.

Η φροντίδα και η παρατήρηση είναι σημαντικά εργαλεία και για τον εκπαιδευτικό, ώστε να λειτουργήσει ένα προστατευτικό πλαίσιο πρόληψης και αποφυγής παραβατικής συμπεριφοράς.

Η κ. Ρούση τόνισε τη σημασία ειδικά της φροντίδας, γιατί τελικά αυτό είναι και στο συστατικό που φαίνεται να λείπει από τα παιδιά που θα εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη :


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο ΤΕΕ Μαγνησίας.

syn adv group