Εσύ γνωρίζεις πότε χρειάζεται να παραχωρείς τη σειράσου για έναν άλλο άνθρωπο;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ

Εδώ και μικρό χρονικό διάστημα ξεκίνησε μία καμπάνια με την ονομασία «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ». Η ιδέα της καμπάνιας Σειρά Σου, ξεκίνησε μέσα από την επικοινωνία με γονείς αυτιστικών και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, οι οποίοι μοιράστηκαν την δυσκολία τους να κινούνται σε καθημερινές δραστηριότητες όπου απαιτείται αναμονή σε ουρά, όταν συνοδεύουν το παιδί τους… Σε συνεργασία με γονείς, το Nevronas.gr, την ομάδα Open School Days, την ΑΜΚΕ BRAINSHOT και το Σώμα Φίλων ΑμεΑ Δράση για το Κάτι, ξεκινάει την προσπάθεια για μια Πανελλήνια Καμπάνια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του κοινού για το ζήτημα με τίτλο: «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ». 

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι γονείς φορούν ένα διακριτικό σήμα (συνήθως κρεμαστό) στη θέα του οποίου τους παραχωρείται προτεραιότητα, χωρίς να πρέπει να μπαίνουν στην άβολη θέση των εξηγήσεων σε τρίτους. 

Για την Ελληνική Καμπάνια.. το διακριτικό σήμα θα είναι σε δύο εκδοχές -Καρφίτσα και Κρεμαστό- το οποίο σχεδιάστηκε από εικαστικό, μητέρα αυτιστικού παιδιού, και θα το φορούν γονείς, συνοδοί, φροντιστές ή εκπαιδευτές αυτιστικών ή και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η κ. Γρηγορίου με αφορμή αυτή την εξαιρετική δράση-πρωτοβουλία ενημέρωσης και ως ως πρεσβευτής της καμπάνιας για την περιοχή του Βόλου, έστειλε το μήνυμα υποστήριξης όλων μας, ζητώντας τη συμβολή μας σε αυτή την προσπάθεια και μεμονωμένα και μέσα από τους συλλόγους.

Η συζήτηση με την κ. Γρηγορίου στην εκπομπή Ennitime is a good time είχε μεγάλο ενδιαφέρον, ενεργοποίησε μηχανισμούς ενσυναίσθησης για τους ανθρώπους που είναι νευροδιαφορετικοί και κυρίως για τις οικογενειές τους και τους φροντιστές τους.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Ενημερώσου για την καμπάνια ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ

  • Αρχικά  μπορείτε να διαβάσετε τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗμε τους στόχους στον παραπάνω σύνδεσμο και στη συνέχεια να στείλετε ως σύλλογος/σωματείο ή/και ατομικά ένα email στο seirasoucampaign@gmail.com  με τίτλο «ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ» και στο περιεχόμενο το όνομα του φορέα/συλλόγου/σωματείου ή/και ατόμου, την ιδιότητα και την περιοχή.
  • Παράλληλα μπορείτε να δημοσιοποιήσετε την καμπάνια στα μέλη σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση και συμμετοχή.

θα ακολουθήσουν συντονισμένες δράσεις και για την περιοχή μας με στόχο να καταστεί αναγνωρίσιμο το διακριτικό σήμα «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στην ελληνική πραγματικότητα και παράλληλα μέσα από δράσεις ενημέρωσης να εκπαιδευτεί το ευρύ κοινό, και κυρίως η νέα γενιά, σε θέματα που αφορούν τις λεγόμενες “αόρατες αναπηρίες”.

Η Φωτεινή Γρηγορίου είναι Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και είναι στη διάθεση όλων όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην ενημέρωση της καμπάνιας “ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ”

Email: fgrigoriou@uth.gr

Syn Adv Group