«Οι … μαγικές χορδές της κιθάρας» . Αυτός είναι ο τίτλος του πολιτιστικού προγράμματος που προετοίμασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου και που πρόκειται να παρουσιαστεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Το πρόγραμμα της βραδιάς είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη ζωή και το έργο του κιθαρίστα και συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα ερμηνεύσουν με τις κιθάρες τους μουσική και τραγούδια του συνθέτη.

Ο Νότης (Παναγιώτης) Μαυρουδής (15 Ιουλίου 1945 – 3 Ιανουαρίου 2023) ήταν Έλληνας συνθέτης, τραγουδοποιός, κιθαριστής και ραδιοφωνικός παραγωγός. Εισήλθε στη δισκογραφία το 1964 με τα τραγούδια «Άκρη δεν έχει ο ουρανός» και «Τα γιορτινά σου φόρεσε», σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη, με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο. Το 1966 έγραψε μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Καλλιτέχνης, με πολλά βραβεία και διεθνείς διακρίσεις, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική παρακαταθήκη της Ελλάδας

Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου που οδηγούν και ξεναγούν τους μαθητές τους στη σπουδαία αυτή καλλιτεχνική πορεία του Ν. Μαυρουδή είναι οι: Βέρσιας Κωνσταντίνος, Μάρδα Ιλεάνα-Μαρία, Χατζή ΄Εφη. Στο πιάνο συνοδεύει η Φουλίδου Μαρία.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη