Υλικά

6 πιπεριές
4 ντομάτες
2 μελιτζάνες

Για την γέμιση

1 ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
400 γρ ρύζι Καρολίνα
1 σκελίδα σκόρδου
1/2 κτσ αλάτι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Φύλλα δυόσμου
Πιπέρι
500 γρ νερό

Για την σάλτσα μαζί με το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης

1 κ.σ πελτέ ντομάτας
200 γρ νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 μεγάλη πατάτα
Ταψί 35 εκ.

Εκτέλεση

Κόβουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Κόβουμε τις ντομάτες και βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους. Κόβουμε οριζόντια τις μελιτζάνες και βγάζουμε το εσωτερικό τους βάζοντας τα σε ένα μπολ μαζί με το εσωτερικό από τις ντομάτες.

Τα χτυπάμε και τα θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη. Κόβουμε μια ντομάτα και την θρυμματίζουμε και κείνη μέσα στον πολυκόφτη. Κόβουμε ένα κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα σάλτσας που φτιάξαμε το νερό και μαγειρεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι . Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τον ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές τις ντομάτες και τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε.

Κλείνουμε τα καπάκια τους για να μην μας ξεραθούν. Στο υπόλοιπο μείγμα σάλτσας προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας , νερό ,ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και περιλούζουμε τα γεμιστά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες μια πατάτα και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 1/2 ώρα στους 180 c. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρουμε με τυρί φέτα