Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το βουλευτικό του αξίωμα, επιστρέφοντας την έδρα του στο κυβερνών κόμμα.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης ο πρώην υπουργός δεν διευκρινίζει τους λόγους της αποχώρησής του. Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικά στελέχη μετά από 25 χρόνια στην πολιτική, θέλει να κάνει το επόμενο επαγγελματικό βήμα στη ζωή του.

Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για ακόμη μια παραίτηση βουλευτή από το αξίωμά του, καθώς είναι γόνος οικογένειας με μια μεγάλη πορεία στην πολιτική του τόπου.
Μάλιστα, η οικογένεια Βαρβιτσιώτη φαίνεται πως κατέρριψε όλα τα ρεκόρ της οικογενειοκρατείας στη χώρα μας, καθώς υπάρχει παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο από το μακρινό 1844.


Ο πρώτος Βαρβιτσιώτης στη Βουλή

Στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα το 1844, ένας εκ των εκλεγέντων ήταν ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ήταν ο προπάππους του μέχρι πρότινος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι μέχρι και σήμερα υπήρχε παρουσία μέλους της οικογένειας στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Μετά τον Πέτρο Βαρβιτσιώτη, σειρά είχε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παππούς του πρώην βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος υπήρξε μέλος της Βουλής, στην εκλογική περιφέρεια Αθηνών.

Ο διάδοχός του, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής της ΕΡΕ και της Νέας Δημοκρατίας, πολλές φορές υπουργός, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Τελευταίο -μέχρι στιγμής- μέλος της οικογένειας με παρουσία στη Βουλή ήταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η παραίτησή του σηματοδοτεί την πρώτη φορά που δεν υπάρχει μέλος της στο ελληνικό κοινοβούλιο.