Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι μέχρι να πάρει το χρώμα και νακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ξεκινάμε το ανακάτεμα αφού χαμηλώσουμε την φωτιά. Στο τέλος προσθέσουμε την κανέλα.

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα του κέικ και αφήνουμε να κρυώσει αφού σκεπάσουμε με μία καθαρή πετσέτα. Βγάζουμε από την φόρμα μόλις κρυώσει και σερβίρουμε.