Ένα αγγουράκι ξεσποριασμένο και χοντροκομμένο κάθετα στα δύο

Μία μικρή πράσινη πιπεριά ή μία πιπεριά «κέρατο» ψιλοκομμένη

Μια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση

Ένα κιλό ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα (βγάλε τελείως το άσπρο μέρος του κοτσανιού που κρύβεται στη σάρκα τους)

Λίγες μπουκιές άσπρο ψωμί (και φρέσκο μπορείς να βάλεις και μπαγιάτικο μουσκεμένο και στυμμένο, το ίδιο είναι, αλλά να αποφύγεις ψωμί του τοστ!)

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Λίγες σταγόνες από σπανιόλικο ξίδι από σέρι ή από κόκκινο σταφύλι

Όλα μαζί μπαίνουν στο μπλέντερ, με τη σειρά που αναφέρονται μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε για αλάτι.

Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ λίγα παγάκια και ξαναχτυπάμε, μια και η σούπα αυτή σερβίρεται βελουτέ και παγωμένη.

Σερβίρουμε με ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυο-τρεις σταγόνες ελαιόλαδο και λίγες νιφάδες θαλασσινού αλατιού.