Όλα σε ένα… Απλά και τακτοποιημένα… Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτεται ο β ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail σκοπεύει να βάλει στον… πάγο τους ιδιωτικούς γραμματείς του παλατιού και στη θέση τους να προσλάβει τον ένα και μοναδικό.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ μπορεί ακόμα να μην είναι βασιλείς αλλά έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύουν να κάνουν τα πράγματα πολύ διαφορετικά από τους προκατόχους τους.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα το ζευγάρι δημιουργεί έναν νέο ρόλο διευθύνοντος συμβούλου (CEO) για να κάνει το γενικό κουμάντο στο «νοικοκυριό» τους το οποίο έχει περίπου 60 άτομα προσωπικό. Το νέο «αφεντικό» θα αναφέρεται απευθείας σε αυτούς και δεν θα δίνει λογαριασμό στους ιδιωτικούς γραμματείς που κατείχαν επί μακρόν την εξουσία στα παρασκήνια των ανακτόρων.

«Πρόκειται για μια επαναστατική κίνηση», αναφέρει μια πηγή για να συνεχίσει: «Ανατρέπουν την παραδοσιακή, ιεραρχική δομή στην οποία το προσωπικό λογοδοτεί στους ιδιωτικούς γραμματείς. Έχει πραγματικά βάλει τη γάτα ανάμεσα στα ποντίκια. Θα πρέπει ο βασιλιάς και η βασίλισσα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους;»
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ δείχνουν ότι το εννοούν, προσλαμβάνοντας παντοδύναμο διευθύνοντα σύμβουλο σε μια «επαναστατική» κίνηση που «βάζει τη γάτα ανάμεσα στα ποντίκια» στα βασιλικά ανάκτορα

Το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει ήδη προσλάβει μια εταιρεία, την Odgers Berndtson, για να βρει τον καλύτερο υποψήφιο. Έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία στην οποία αναγράφεται ποια θα είναι τα καθήκοντά του.
H αγγελία που αναφέρει τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος για να προσληφθεί
«Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι το πιο υψηλόβαθμο πρόσωπο του Οίκου και θα αναφέρεται απευθείας στον Γουίλιαμ και την Κέιτ».

Σε μια προφανή παραδοχή ότι υπάρχουν ισχυρογνώμονες και δύσκολοι χαρακτήρες στο παλάτι, η αγγελία για τη θέση εργασίας αναφέρει ότι ο υποψήφιος πρέπει να είναι «συναισθηματικά ευφυής, καθόλου εγωιστής, με ισχυρή αυτογνωσία και κατανόηση του αντίκτυπου που έχει στους άλλους. Όποιος θέλει τη θέση πρέπει να είναι ικανός να λειτουργεί ως “υπηρετικός” ηγέτης».

Ο διευθύνων σύμβουλος θα ασχολείται άμεσα με την οικογένεια του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα, «λειτουργώντας ως στρατηγικός σύνδεσμος με το παλάτι του Μπάκιγχαμ».
Όσον αφορά τον μισθό εννοείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα αμείβεται περισσότερο από τους ιδιωτικούς γραμματείς.

Πώς περιέγραψε ο Χάρι τους αυλικούς
Ενώ ο Γουίλιαμ και ο αδελφός του, ο Χάρι, δεν συμφωνούν σε πολλά, φαίνεται ότι μοιράζονται την καχυποψία της μητέρας τους για τους «άνδρες με τα γκρι», όπως αποκαλούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα τους αυλικούς. Στα απομνημονεύματά του, Spare, ο πρίγκιπας Χάρι είχε δώσει τα παρατσούκλια Μέλισσα, Μύγα και Σφήκα στους τρεις κορυφαίους συμβούλους του παλατιού. Η τριάδα πιστεύεται ότι ήταν οι προσωπικοί γραμματείς των ανώτερων βασιλικών εκείνη την εποχή- αντίστοιχα, ο Edward Young, ο οποίος ενεργούσε για τη βασίλισσα, ο Simon Case, ο οποίος εργαζόταν για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, και ο Clive Alderton για τον τότε πρίγκιπα Κάρολο.
Στα απομνημονεύματά του Spare ο Χάρι είχε αναφερθεί εκτενώς στους αυλικούς

Ο Χάρι γράφει στο βιβλίο του: «Είχα περάσει τη ζωή μου ασχολούμενος με αυλικούς, δεκάδες από αυτούς. Αλλά τώρα είχα να κάνω κυρίως με τρεις μόνο, όλοι τους μεσήλικες λευκοί άνδρες που είχαν καταφέρει να εδραιώσουν την εξουσία μέσα από μια σειρά τολμηρών μακιαβελικών ελιγμών. Είχαν κανονικά ονόματα… αλλά ταξινομούνται ευκολότερα σε ζωολογικές κατηγορίες. Η Μέλισσα, η Μύγα και η Σφήκα. Η Μέλισσα είχε ωοειδές πρόσωπο και χνουδωτό και έτεινε να γλιστράει γύρω της με μεγάλη ψυχραιμία και ισορροπία, σαν να ήταν μια ευλογία για όλα τα έμβια όντα. Η Μύγα πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας της δίπλα σε σ*** και, πράγματι, έλκεται από αυτά. Τα περιττώματα της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης και τα σκουληκιασμένα εντόσθια, τα λάτρευε, πάχυνε με αυτά, έτριβε τα χέρια της με ευχαρίστηση πάνω τους».

Ο Χάρι είπε για τη Σφήκα: «Επειδή φαινόταν τόσο χορταριασμένος, τόσο μετριοπαθής, μπορεί να έμπαινες στον πειρασμό να αντιδράσεις, να επιμείνεις στην άποψή σου, και τότε ήταν που σε έβαζε στη λίστα του. Λίγο αργότερα, χωρίς προειδοποίηση, θα σου έδινε μια τέτοια μαχαιριά με το υπερμεγέθες κεντρί της που θα έκλαιγες από σύγχυση. Από πού στο διάολο ήρθε αυτό; Ένας εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον μου λέει: “Δεν σχολιάζουμε θέματα προσωπικού”».