Απάντηση σε δημοσίευμα του newsauto έστειλε η επίσημη διοργανώτρια της Formula1.

Συγκεκριμένα η Formula1 απάντησε σε καλοκαιρινό δημοσίευμα του newsauto, ότι η Ελλάδα θέλει και θα προτείνει αγώνα F1 στην Αθήνα.
Σε προσωπική επικοινωνία που είχε στέλεχος της Formula1 με τον επικεφαλής του newsauto και του car Τάκη Τρακουσέλλη, τονίστηκε πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε καν στα μελλοντικά πλάνα για αγώνα Formula1.

«There are no plans for Formula 1 to race in Greece» (Δεν υπάρχουν σχέδια για αγώνα της Formula 1 στην Ελλάδα) τονίζεται σαφέστατα στο απαντητικό mail, που στείλανε σε συνέχεια της επικοινωνίας. Τόνισαν μάλιστα πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, ούτε καν… παρασκηνιακή συνομιλία

Το δημοσίευμα μας ανέφερε χαρακτηριστικά:
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto, το μέρος που θα είναι σύντομα υποψήφιο για να φιλοξενήσει GP Athens, είναι το Ελληνικό, και συγκεκριμένα οι δρόμοι και το μητροπολιτικό πάρκο του «The Ellinikon» που κατασκευάζεται από την Lamda Development.
Μάλιστα στις μελέτες που καταθέτουν οι κατασκευαστικές εταιρείες, έχει ζητηθεί να συνυπολογιστεί και η δυνατότητα εύκολης προσαρμογής, σύμφωνα με τις ανάγκες μίας τέτοιας τεράστιας διοργάνωσης και χωρίς να ενοχληθούν κάτοικοι και επιχειρήσεις.
Μαθαίνουμε ότι οι διοργανωτές της F1 έχουν μείνει άναυδοι με το τι ετοιμάζεται στο Ελληνικό, και είναι έτοιμοι να δώσουν το πράσινο φως ακόμα και πριν την πλήρη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κομματιού. Άλλωστε το Ελληνικό θα συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά πολλών GP μαζί: Θα έχει θάλασσα, μαρίνες για τα γιοτ, πράσινο, θα έχει ξενοδοχεία, καζίνο, θα γίνει σε δρόμους και όλα αυτά θα συνδυάζονται σε μία από τις ιστορικότερες πόλεις στον κόσμο…
Αναμφίβολα με το Ελληνικό, αλλά και με την ανάλογη πολιτική και επιχειρηματική βούληση, η Ελλάδα θα έχει μία μοναδική ευκαιρία να μπει εύκολα στο καλεντάρι της Formula1, το οποίο έχει ήδη σε υποψήφια αναμονή κάμποσες δεκάδες πόλεις στον κόσμο….

Σημειώστε πως η διοργανώτρια εταιρεία της F1 από μόνη της ήρθε σε επικοινωνία με τον Δημοσιογράφο του newsauto. Δηλαδή δεν απευθύναμε εμείς σχετική ερώτηση…
www.newsauto.gr