Υλικά για 4 άτομα

Για τη σαλάτα και το σερβίρισμα

400 γρ. κολοκύθι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

20 γρ. χυμός λεμόνι

10 γρ. σκορδόλαδο

20 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο

5 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

10 γρ. τσίλι πιπεριά, σε λεπτές φέτες

50 γρ. πορτοκάλι καθαρισμένο

50 γρ. φέτα τριμμένη

Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σκορδόλαδο

200 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. σκόρδο σκελίδες, καθαρισμένες

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα και το σερβίρισμα

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη φέτα, το τσίλι και το αμύγδαλο. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα, το τσίλι και το αμύγδαλο.

Για το σκορδόλαδο

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε ελαφρώς το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σουρώνουμε το σκόρδο από το ελαιόλαδο, περνώντας το από ένα σουρωτήρι με λεπτή σήτα (π.χ. του τσαγιού). Χρησιμοποιούμε μόνο το ελαιόλαδο που έχει ήδη αρωματιστεί από το σκόρδο.

ΤΙΠ: Ιδανικά αφήνουμε το σκορδόλαδο πριν το σουρώσουμε για ένα βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να πάρει έντονο άρωμα από το σκόρδο. Μπορούμε να συντηρήσουμε το σκορδόλαδο στο ψυγείο, χρησιμοποιώντας το σε διάφορες παρασκευές.