Υλικά

500 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
190 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
300 γρ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
10 αβγά

Για το σερβίρισμα:

φιλέ αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο σκεύος (διαμέτρου 22-24 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 30 λεπτά τα μικρά ή 1 ώρα το μεγάλο σκεύος.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.