Η μονίμως πειναλέα για κλειδαρότρυπα και ντόρο γερμανική εφημερίδα Bild διατυμπάνισε στην πρώτη σελίδα της τα τελευταία νέα του πρώην καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ, πολιτικού αποβληθέντος όχι μόνο από το κόμμα του, το Σοσιαλδημοκρατικό, αλλά και από το πολιτικό προσκήνιο λόγω της παραφωνίας του στο Ουκρανικό – μάλιστα οι Αμερικανοί δεν κρύβουν ότι τον θεωρούν «άνθρωπο του Πούτιν».
Ολο «το πακέτο» Σρέντερ είναι ελκυστικό για τη δημοσιογραφία της Bild, δεδομένου ότι τον συντροφεύει και η φήμη του γλεντζέ, καλοφαγά και καλοπερασάκια. Το τελευταίο κελεπούρι αφορά συνάντηση του Σρέντερ με γνωστούς και φίλους του, ανθρώπους του νέου κύκλου του, το περασμένο Σάββατο, σε πολυτελές εστιατόριο του Αμβούργου.
Εκεί έφαγαν και ήπιαν ορεξάτα, σε πλαίσιο προκαθορισμένο από τον Σρέντερ. Τους είχε πει, σημείωσε η Corriere della Sera μεταφέροντας τα καθέκαστα, ότι κερνάει αυτός, όμως αν κάποιος θέλει κάτι έξτρα, τότε θα αναλάβει και την εξόφληση του έξτρα λογαριασμού.
Τι κατάλαβαν οι φίλοι του; Ο Θεός και η ψυχή τους.
Διότι ένας ιρανός επιχειρηματίας παρήγγειλε ποτά αξίας 6.117 ευρώ! Ούτε η φύση των ποτών διευκρινίστηκε, όμως όσο διψασμένος και αν είναι κάποιος για αλκοόλ –μάλλον εξαιτίας των απαγορεύσεων που ισχύουν στην πατρίδα του–, τα έξι χιλιάρικα είναι αστρονομικό ποσόν και δείχνουν τη δίψα του μαγαζάτορα για αισχροκέρδεια.
Οταν έφθασε ο λογαριασμός στο τραπέζι τους, ο Σρέντερ αρνήθηκε να τον πληρώσει. Ακριβώς όπως και ο ιρανός επιχειρηματίας. Ετσι, ο εστιάτορας ειδοποίησε την αστυνομία.
Οταν κατέφθασε το περιπολικό ο Ιρανός είχε εξαφανιστεί, και τώρα ο Σρέντερ κατηγορείται για απάτη. Το ρεπορτάζ των Ιταλών δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο Ιρανός δημιούργησε και επεισόδια στο ξενοδοχείο του.
Από τη σημερινή Γερμανία του Ολαφ Σολτς, σχολίασε η Corriere, λείπει η πληθωρικότητα του Σρέντερ, η πολιτική ιδιοφυΐα του, η ικανότητά του να κάνει μεταρρυθμίσεις, να σπάει το status quo, λείπει ακόμη και η εναντίωσή του στους Αμερικανούς, όπως τότε, την εποχή της εισβολής στο Ιράκ.
Ναι, ο Σρέντερ υπήρξε πολιτικός ανωτάτου επιπέδου. Σήμερα λέει ότι τον ενοχλεί μόνο η αχαριστία του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος δεν του λέει καλημέρα, αν και του οφείλει την αναρρίχησή του στο σύστημα μέχρι τον θώκο του προέδρου της Γερμανίας.
Χωρίς την ώθηση του Σρέντερ, δεν θα γινόταν ποτέ πρόεδρος. Ο πρώην καγκελάριος ζει ήρεμη ζωή. Οι παλιοί φίλοι του τον απομόνωσαν λόγω των θέσεών του στο Ουκρανικό, ενώ οι καινούργιοι φίλοι του, όπως αυτοί στο πολυτελές εστιατόριο με τον εξωπραγματικό λογαριασμό, είναι άγνωστοι.
Ο Σρέντερ ζει στο Αμβούργο με την κορεάτισσα σύζυγό του Σο-γιεόνγκ και καθημερινώς πηγαίνει στο γραφείο του, όπου υπάρχει η πινακίδα «Γκέρχαρντ Σρέντερ, δικηγόρος».
Πηγή: Protagon.gr