Υλικά:

2 ώριμες μπανάνες ( 200-250gr)
2 κ.σ. μέλι (40gr)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε δύο ώριμες μπανάνες και αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες του μισού εκατοστού. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και της τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ακουμπούν η μία με την άλλη. Αν η επιφάνεια του ταψιού δεν είναι αρκετά μεγάλη, μπορούμε να στρώσουμε άλλη μία λαδόκολλα πάνω από τις μπανάνες μας και πάνω της να τοποθετήσουμε και τις υπόλοιπες.

Τοποθετούμε προσεκτικά το ταψί στην κατάψυξη και το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 4 ώρες. Βγάζουμε τις μπανάνες μας από την κατάψυξη και τις τοποθετούμε αμέσως στο multi.

Ανακατεύουμε τα παγωμένα κομμάτια της μπανάνας μέχρι να πάρουν τη μορφή θρυμματισμένου πάγου. Έπειτα προσθέτουμε το μέλι και αβνακατεύουμε πάλι έως ότου το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αν το μείγμα μας δεν έχει δέσει στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα, απλά προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά μέλι και ξαναχτυπάμε.

Σε αυτό το σημείο, το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Εδώ μπορούμε -αν θέλουμε- να προσθέσουμε στο παγωτό μας κομμάτια κουβερτούρας, θρυμματισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο ή άλλο υλικό της επιλογής μας, ανακατεύοντας ελαφρώς με μία σπάτουλα σιλικόνης.