Υλικά

350 γρ γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
1 1/2 κουτ γλ μαγειρική σόδα
200γρ ζάχαρη
360 γρ σιμιγδάλι χοντρό
150 ml νερό
1/2 κουτ γλυκού μαστίχα Χίου

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
3 κουτ γλυκού ροδόνερο
1 φέτα λεμόνι
Μερικά αμύγδαλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την σόδα και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε την μαστίχα Χίου αφού πριν την έχουμε τρίψει παρέα με λίγη ζάχαρη , ρίχνουμε την ζάχαρη ,το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Τέλος ρίχνουμε με δόσεις το νερό δημιουργώντας ένα πηχτό χυλό. Βάζουμε σε ένα ταψί 26 εκατ και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε απαλά την επιφάνεια του γλυκού σε κομμάτια οριζόντια και έπειτα πλαγιά ώστε να σχηματίσουμε ρόμβους. Βάζουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι .

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35 λεπτά περίπου.

Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και την φέτα λεμονιού να βράσουν 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το ροδόνερο.

Αφού ψηθεί κόβουμε σε κομμάτια εκεί που το είχαμε χαράξει , το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε μερικές ώρες να παγώσει. Συνδυάζεται άψογα με παγωτό καϊμάκι.