Οι πολίτες του Βόλου και ο Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού πραγματοποίησαν σε μια ανοιχτή συναυλία διαμαρτυρίας και ένα μαζικό συλλαλητήριο, την αντίθεση της γνώμης όλων των πολιτών στην επενδυτική εφαρμογή, εγκατάστασης LNG στον Παγασητικό.

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου, μπροστά στπ Πανεπιστημίο Θεσσαλίας, στην παραλία του Βόλου, καλλιτέχνες, φορείς, απλοί πολίτες, ένωσαν τις φωνές τους σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και τραγούδια που στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους σχετικά με το σχέδιο εγκατάσατσης LNG .

Αντίστοιχα, το Σάββατο το μεσημέρι 10 Νοεμβρίου, χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν συλλάλητήριο, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν την εφαρμογή ενός σχεδίου που δεν φαίνεται να έχει όφελος για τους κατοίκους της περιοχής Μαγνησίας και θέτει μεγάλο προβληματισμό σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα επιφέρει.

Με αφορμή αυτές τις δράσεις,σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Sport Fm 89,5 ήταν καλεσμένος ο γραμματέας του Συλλόγου για την προστασία και την ανάδειξη του Παγασητικού κ. Κολοβός και σχολίασε τις εκτιμήσεις του από τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης του Βόλου, φανερά ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου, αναμενεται η διαβούλευση σχετικά με το σχεδιασμό της εγκατάστασης LNG. Την ίδια στιγμή τέθηκε θέμα πτώχευσης της ενδιαφερόμενης εταιρίας για την ανάληψη του έργου, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Προσωρινά το θέμα που προέκυψε έχει τακτοποιηθεί με εύρεση κεφαλαίου αλλά έχουν γεννηθεί ερωτηματικά σχετικά με την έκβαση αυτής της επενδυτικής πρότασης.

Όποιοι αγαπούν τον τόπο μας, να στηρίξουν την προσπάθεια προστασίας τουΠαγασητικού. Μπορούν Να ενημερώνονται από την κοινή σελίδα του Συλλόγου και της ομάδας στο FB:

¨OXI LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ- ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS¨ – Μπορούμε και οφείλουμε να προστατέψουμε τον Παγασητικό που αγαπάμε, τον ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ“.

syn adv group