Αυτά τα Χριστούγεννα αν σκέφτεστε να πάρετε ένα ζωάκι, αποφασίστε οτι θα προσθέσετε ένα νέο μέλος στην οικογένεια και μη σκέφτείτε οτι είναι ένα “δώρο” με κορδελίτσα για τις γιορτές

Αυξάνονται τα περιστατικά κακοποίησης ζώων και στη Μαγνησία. Άσχημες συνθήκες ακόμα και για κάποια άτυχα δεσποζόμενα. Ο νόμος έχει κένα και χρειάζεται η πολιτεία να δράσει ακόμα περισσότερο.

“Τις περισσότερες φορές, τα πρόστιμα δεν καταβάλλονται και οι ποινές δεν εκτελούνται”

Δύσκολη η θέση των εθελοντών μπροστά στις μεγάλες ανάγκες και στα νούμερα των αδέσποτων ζώων. Η πρόεδρος της φιλοζωικής Βόλου κ. Χρύσα Κοσκινά, έδωσε μια εικόνα με ζοφερά σχρώματα σχετικά με την κατάσταση των αδέσποτων στην πόλη του Βόλου. Οι ανάγκες είναι πολλές και η 15μελή περίπου ομάδα των εθελοντών δεν μπορεί να καλύψει και να φροντίσει τα ζωάκια που δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά.

Ο Δήμος Βόλου κάνει επίσης κάποιες ενέργειες συνεισφοράς αλλά δυστυχώς το πρόβλημα είναι μεγάλο. “Δεν ξέρουμε τί να κάνουμε πια”, είπε η κ. Κοσκινά εμφανώς στενοχωρημένη με την κατάσταση που επικρατεί.

Στη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνομιλίας με τους συντελεστές της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του sport fm 89,5 Ennitime is a good time, η κ. Κοσκινά έστειλε μήνυμα σε όλους, ζητώντας τη συνδρομή των συμπολιτών με όποιο τρόπο μπορεί να συμμετέχει ο καθένας.

Η φιλοζωική αυτές τις μέρες διοργανώνει ενα BAZAAR ΑΓΑΠΗΣ για τα αδέσποτα της πόλης μας. Το Bazaar θα πραγματοποιηθεί στις 16,17 και ίσως και 18 Δεκεμβρίου, στο καφέ 4 ΕΠΟΧΕΣ . Μπορεί να μην μπορούν όλοι να αναλάβουν τη φροντίδα ενός μικρού ζώου αλλά με την αγορά ενός δώρου μπορούμε όλοι να βοηθήσπυμε για την αγορά τροφής και την περίθαλψή τους.

syn adv group