Για μόλις 9.400 ευρώ, ο σκύλος σας μπορεί να ταξιδέψει με στιλ από το Ντουμπάι στο Λονδίνο, όσο εσείς πίνετε σαμπάνια, χαϊδεύοντάς τον. Ναι, φυσικά και ακούγεται γελοίο, κυρίως επειδή είναι γελοίο. Πέρα από γελοίο, όμως, είναι και επιβλαβές για το περιβάλλον.

Η εταιρεία K9 Jets εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα το νέο της δρομολόγιο από το Ντουμπάι στο αεροδρόμιο του Φάρνμπορο στο Λονδίνο. Δεν είναι ακριβώς δρομολόγιο, σαν αυτά που παίρνουν οι κοινοί θνητοί, είναι υπηρεσία ιδιωτικών πτήσεων, που πλέον μεταφέρουν με άνεση και στιλ και τα σκυλιά των πλουσίων.

Ανακοινώνοντας το νέο αυτό δρομολόγιο, ο Ανταμ Γκόλντερ είπε: «Η K9 Jets πιστεύει ότι και τα κατοικίδια των πελατών μας δικαιούνται να ταξιδεύουν με την ίδια άνεση όπως και οι ιδιοκτήτες τους».

Ο Γκόλντερ με τη σύζυγό του, ένα ζευγάρι από το Μπέρμινχαμ, ίδρυσαν πριν από λίγα χρόνια την K9 Jets, η οποία πετάει από το Λονδίνο προς το Νιου Τζέρσι, το Λος Αντζελες, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και τη Λισαβόνα.

Η εταιρεία ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram, στην οποία μια επιβάτης κάθεται σε ένα τραπέζι του ιδιωτικού αεροσκάφους με ένα ποτήρι σαμπάνια μπροστά της, ενώ δέχεται χαρούμενη τα «χάδια» του αγαπημένου της Γκόλντεν Ριτρίβερ

Η ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα Extinction Rebellion, σχολίασε πολύ αρνητικά την υπηρεσία: «Αυτή είναι άλλη μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι πλούσιοι είναι ικανοί να αγαπούν ένα ζώο περισσότερο από τον κόσμο μας που καταρρέει», είπε ο εκπρόσωπός τους, Τοντ Σμιθ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος ττου ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook.

«Το αεροδρόμιο του Φάρνμπορο είναι διαβόητο για αυτή τη μορφή υπερβολικών ταξιδιών και συνεχίζει να “ξεπλένει” τον εαυτό του από κάθε ευθύνη, με φανταστικές ιστορίες για τα λεγόμενα “βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα”. Δεν με εκπλήσσει καθόλου η K9 Jets και η πρόσφατη γελοία υπηρεσία που έχουν προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό τους. Ως πρώην πιλότος, μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι πρέπει να παρέχουμε πραγματικά βιώσιμες μεταφορές για τις μάζες, αντί να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τα υπερ-ρυπαντικά αεροδρόμια ιδιωτικών τζετ, που εξυπηρετούν μια μικρή μειοψηφία εξαιρετικά πλούσιων ατόμων», συμπλήρωσε, όπως έγραψε και ο Guardian.

Η K9 Jets είπε ότι η υπηρεσία της δεν απευθύνεται σε υπερπλούσιους, καθώς οι τιμές για τα εισιτήρια των κατοικίδιων είναι παρόμοιες με τις τιμές φόρτωσης για σκύλους συν το αεροπορικό εισιτήριο για τους ιδιοκτήτες τους σε συμβατικές εταιρείες.

Ο Γκόλτνερ είπε: «Παίρνουμε σοβαρά την ευθύνη μας για το περιβάλλον και αναλαμβάνουμε δράση για να περιορίσουμε τον αντίκτυπό μας, δεσμευόμενοι να αντισταθμίσουμε τις εκπομπές άνθρακα κάθε πτήσης που εκτελούμε. Το κάνουμε αυτό συνεργαζόμενοι στενά με αξιόπιστους ειδικούς στη μείωση του άνθρακα».

Το Φαρνμπορο πλασάρεται» ως το «βασικό αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για επαγγελματικά ταξίδια». Οι επικριτές του αεροδρομίου λένε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι απλά ευφημισμός για τις ιδιωτικές πτήσεις και υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πλούσιους. Πηγή: Protagon.gr