Η υπόθεση της καταγγελίας για βιασμό, που έκανε γυναίκα σε βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο, πάει ξανά στο δικαστήριο.

Η Κάθριν Μαγιόργκα- που έχει συναινέσει στη δημοσιοποίηση του ονόματός της- έχει καταγγείλει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο τη βίασε στο Λας Βέγκας το 2009 και το 2018 του έκανε αγωγή. Για την υπόθεση δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή.

Τώρα, η Μαγιόργκα έκανε έφεση, ζητώντας από δικαστήριο στις ΗΠΑ να αναιρέσει την απόφαση του Ιουνίου του 2022 να απορριφθεί η υπόθεση και να ανοίξει ξανά η αγωγή που έχει καταθέσει.

Στην έφεση υποστηρίζει ότι ο δικαστής στη Νεβάδα έκανε λάθος όταν επανειλημμένα απέρριψε τις προσπάθειες της να συμπεριληφθεί στην υπόθεση η συμφωνία εμπιστευτικότητας που υπέγραψε το 2010, αποδεχόμενη τα 375.000 δολάρια που της κατέβαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την καταγγελία.

Όταν η Μαγιόργκα κατέθεσε την αγωγή σε βάρος του ποδοσφαιριστή, η αστυνομία του Λας Βέγκας άνοιξε ξανά την έρευνα για την καταγγελία βιασμού. Αφού επανεξέτασε τον φάκελο, ο εισαγγελέας έκρινε το 2019 ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Τι κατήγγειλε η Κάθριν Μαγκιόργκα

Η Κάθριν Μαγιόργκα, πρώην εκπαιδευτικός και μοντέλο από το Λας Βέγκας, ήταν 25 ετών όταν γνώρισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε κλαμπ, το 2009, και στη συνέχεια πήγε μαζί με τον ποδοσφαιριστή και άλλους στη σουίτα του.

Στην αγωγή της αναφέρει ότι ο Πορτογάλος της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα υπνοδωμάτιο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μέσω των δικηγόρων του, επέμεινε ότι η σεξουαλική επαφή τους ήταν συναινετική. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία εμπιστευτικότητας το 2010 και η Μαγιόργκα έλαβε 375.000 δολάρια από τον ποδοσφαιριστή.

Όταν, πέρυσι, η δικαστής Τζένιφερ Ντόρσι απέρριψε την υπόθεση, επέβαλε πρόστιμο 335.000 δολαρίων στον δικηγόρο της Μαγιόργκα- μια ασυνήθιστη κίνηση- επειδή ενήργησε «κακόβουλα» καταθέτοντας την αγωγή εκ μέρους της.

Τον περασμένο Μάρτιο κατατέθηκε η έφεση της Μαγιόργκα, με την οποία ζητά να ανοίξει ξανά η υπόθεση. Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η καταγγέλλουσα δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία, επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή συνεργάτες του την παραβίασαν, όταν τον Απρίλιο του 2017 το Spiegel δημοσίευσε άρθρο για την υπόθεση.

Το άρθρο, με τίτλο «Το μυστικό του Κριστιάνο Ρονάλντο», βασιζόταν σε δικαστικά έγγραφα που είχαν διαρρεύσει μέσω ιστοσελίδας. Οι δικηγόροι του Ρονάλντο υποστήριξαν ότι τα έγγραφα αυτά και η συμφωνία εχεμύθειας προστατεύονται από το απόρρητο μεταξύ δικηγόρου και εντολέα και ανέφεραν ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν αποδεικτικά στοιχεία. Η δικαστής αποδέχθηκε αυτό το επιχείρημα. 

Με πληροφορίες από Associated Press

-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο sos15900@isotita.gr