Ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε εκτός της λίστας του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία τριετία που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη λίστα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Forbes, την ώρα που συνεχίζεται η δίκη στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται για απάτη.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για το πιο κλειστό “κλαμπ” της χώρας», έγραψε το Forbes. Η περιουσία του εκτιμάται στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάτι που σημαίνει ότι του «λείπουν» 300 εκατομμύρια δολάρια για να μπει στη λίστα του περιοδικού με τους 400 πλουσιότερους των ΗΠΑ.

Μια λίστα με την οποία «ο Τραμπ είχε εμμονή για δεκαετίες, λέγοντας αδιάκοπα ψέματα στους δημοσιογράφους, προσπαθώντας να αναρριχηθεί ψηλότερα σε αυτή», σημειώνει το Forbes.

Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά 600 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περιοδικού. Κάτι που κυρίως οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και την πτώση της αξίας του Truth Social, της πλατφόρμας που δημιούργησε όταν αποκλείστηκε από το Twitter και το Facebook, στον απόηχο της εισβολής των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

«Πλήγμα» δέχθηκε και η ακίνητη περιουσία του, με την οποία «έφτιαξε» το όνομά του, προτού μπει στην πολιτική. Υπάρχουν και καλά νέα για τον Τραμπ, καθώς ανέκαμψαν τα γήπεδα γκολφ του. Ωστόσο, η αξία τους είναι ένα από ζητήματα που εξετάζονται στη δίκη για απάτη, που είναι σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μείνει και άλλες φορές εκτός της λίστας με τους πλουσιότερους των ΗΠΑ. Η πρώτη ήταν το 1990, ενώ το ίδιο συνέβη το 2021.