Ελληνικό χρώμα θα έχει η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 15 Μαΐου – σχεδόν παράλληλα με το Φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 27 Μαΐου- στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν, όπως κάθε χρόνο, ταινίες νέων σκηνοθετών που παρουσιάζουν την πρώτη ή τη δεύτερη δουλειά τους. Ανάμεσά τους θα είναι και η ελληνογαλλικής συμπαραγωγής ταινία μικρού μήκους του Μανώλη Μαυρή «Midnight Skin».
Είναι η δεύτερη φορά που ο Έλληνας σκηνοθέτης συμμετέχει με δουλειά του στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών μετά το «Brutalia, εργάσιμες μέρες» που προβλήθηκε εκεί το 2021, βραβεύτηκε και συνέχισε με μια επιτυχημένη πορεία σε άλλα διεθνή φεστιβάλ.

Στη νέα μικρού μήκους ταινία του, το «Midnight Skin», ο ίδιος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Ρομάννα Λόμπατς, Κατερίνα Ζησούδη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Κίτσος, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Γρηγόρης Μπαλλάς, Αγγελική Νοέα, Κωνσταντίνος Σάμαα, Χαρά Τζόκα και Κωνσταντίνος Πλεμμένος.


Ο Μανώλης Μαυρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε γραφιστική και κινούμενο σχέδιο στην Αθήνα και οπτική επικοινωνία στο Λονδίνο (MA). Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί σε σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως, όπως στο Φεστιβάλ των Κανών, στο BFI του Λονδίνου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο και στο PÖFF (Tallinn Black Nights).
Να σημειώσουμε πως από την Εβδομάδα Κριτικής των Καννών έχουν προκύψει ιδιαίτερα επιτυχημένες ταινίες όπως το περσινό «Aftersun» της Σάρλοτ Γουέλς που έφθασε μέχρι τα Όσκαρ – εξ ου και εμφανίζεται στην αφίσα της φετινής διοργάνωσης – αλλά και οι «Χαμένες Αγάπες» Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου που προβλήθηκαν εκεί πριν από 23 ολόκληρα χρόνια συστήνοντας στο διεθνές κοινό τον σπουδαίο σκηνοθέτη που στη συνέχεια κατέκτησε την μεγάλη οθόνη κερδίζοντας μάλιστα και Όσκαρ για το «Birdman ή (Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας».