Καρότα 

Μαραθόσπορος

Αλατοπίπερο

Πετιμέζι ή μπαλσάμικο

Ανθότυρο

(Δυόσμος, μαϊντανός και τα τρυφερά κοτσανάκια των καρότων, προαιρετικά)

Κόβουμε τα μεγάλα καρότα κατά μήκος (κρατώντας τα φύλλα τους για σαλάτα), χωρίζοντάς τα στα δύο ή στα τέσσερα, αν είναι πάρα πολύ χονδρά. Αν έχουμε μικρούτσικα καρότα, τα κρατάμε ολόκληρα.

Σε ένα αντικολλητικό και ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντας τα καρότα αμέσως μόλις λιώσει το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια των καρότων και κουνάμε το τηγάνι να γλασαριστούν καλά τα καρότα σε δυνατή φωτιά για πέντε λεπτά. 

Μόλις τρυπιούνται ελάχιστα, προσθέτουμε το πετιμέζι ή το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν, περίπου άλλα τρία λεπτά.

Τα αφαιρούμε, τα βάζουμε σε πιατέλα ολόκληρα, σπάμε με τα δάχτυλα το ανθότυρο από πάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια των καρότων, φύλλα δυόσμου ή μαϊντανό