Αγαπάμε τα κεφτεδάκια όσο κανένα άλλο φαγητό. Είναι μαμαδίστικο, λαχταριστό και πάει τέλεια με τηγανητές πατάτες που επίσης λατρεύουμε να απολαμβάνουμε.

Αυτά τα μικρά αλλά τόσο νόστιμα μπαλάκια από κιμά και μυρωδικά κλείνουν μέσα τους όλη την παιδική μας ηλικία.

Ωστόσο, όσο κι αν τα αγαπάμε, τα τηγανητά φαγητά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό. Γι’ αυτό και ψάχνουμε πιο light αλλά εξίσου νόστιμες εναλλακτικές.

Για παράδειγμα, μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμα κεφτεδάκια φούρνου, χωρίς τηγάνι, χωρίς περιττό λάδι και χωρίς τύψεις.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια στον φούρνο που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα.

Το αποτέλεσμα είναι μούρλια και θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. ‏κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
  • 5 κ.σ. ‏νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ‏κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 μικρή (ή μισή μέτρια) ‏ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλη ‏σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. ‏ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1 χούφτα ‏δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ‏αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζετουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει.
  • Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά περίπου. Πρέπει να γίνει καλή ομογεννοποίηση στο μείγμα. Το ζύμωμα αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
  • Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο να προθερμανθεί.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τα ψήνουμε στους 200C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα.
  • Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος