Υλικά
300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, σε καρέ
1 κόκκινη πιπεριά, σε καρέ
1 πράσινη πιπεριά, σε καρέ
2 κολοκύθια, σε καρέ
2 μελιτζάνες φλάσκες, σε μεγάλα καρέ
2 μέτριες ντομάτες, τριμμένες
1 πατάτα, σε καρέ
1 πρέζα ζάχαρη
φέτα & ψωμί, για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2′. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 2′ ακόμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20′ (χωρίς προσθήκη νερού). Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε για 5′ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και ψωμί. Αν θέλουμε το σερβίρουμε και κρύο σαν σαλάτα.