Υλικά για 6 άτομα:
350 γρ. ρύζι γλασέ
200 γρ. γαρίδες βρασμένες
1 πράσο
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα
4 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβω το άσπρο μέρος του πράσου. Το σοτάρω σε 30 γρ. βούτυρο και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τις γαρίδες ψιλοκομμένες. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 2 λεπτά. Βράζω το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όταν βράσει το σουρώνω και ανακατεύω με 20 γρ. βούτυρο. Προσθέτω το τριμμένο τυρί, 1 αυγό σπασμένο, αλάτι και πιπέρι. Παίρνω μια κουταλιά ρύζι, σχηματίζω μπαλάκι και στο κέντρο βάζω λίγη γέμιση.

Αλευρώνω το μπαλάκι, το βουτάω στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Σερβίρω με πράσινη σαλάτα.