Υλικά

    1 1/2 κιλό μοσχάρι από ποντίκι κομμένο σε κομμάτια

    5-6 σκελίδες σκόρδο

    1 κρασοπότηρο κρασί λευκό

    2 φύλλα δάφνη

    3/4 από ένα νεροπότηρο

    ελαιόλαδο

    αλάτι

    πιπέρι

Εκτέλεση

Σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν αυτό ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρέας.

Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα μέχρι να σοταριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το καλύπτουμε για λίγο με το καπάκι της κατσαρόλας να μη φύγουν τα αρώματα του κρασιού.

Σκεπάζουμε το κρέας με νερό βραστό και προσθέτουμε το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Το αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο με το καπάκι και προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.