Υλικά

    4 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκου ή παστού (καλά ξαλμυρισμένου σε νερό τουλάχιστον για 1 μέρα) γύρω στο 1 κιλό

    ο χυμός 2 μέτριων λεμονιών

    4 πράσα σε ροδέλες

    18-20 ντοματίνια

    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

    1 ποτηράκι λευκό κρασί

    2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

    αλάτι, πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος αντικολλητικό χαρτί

    Χτυπάτε το κρασί με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι.

    Σκορπίζετε τα πράσα, τα ντοματίνια και τον άνηθο στον πάτο του ταψιού και περιχύνετε με το μισό μείγμα λαδιού-λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Ψήνετε για 20′.

    Βάζετε τα κομμάτια του ψαριού πάνω στα μισοψημένα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20′-25′. Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας -αν θέλετε- με ρύζι ατμού.