Μπακαλιάρος φούρνου με πράσα και ντοματίνια
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκου ή παστού (καλά ξαλμυρισμένου σε νερό τουλάχιστον για 1 μέρα) γύρω στο 1 κιλό
ο χυμός 2 μέτριων λεμονιών
4 πράσα σε ροδέλες
18-20 ντοματίνια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος αντικολλητικό χαρτί
Χτυπάτε το κρασί με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι.
Σκορπίζετε τα πράσα, τα ντοματίνια και τον άνηθο στον πάτο του ταψιού και περιχύνετε με το μισό μείγμα λαδιού-λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Ψήνετε για 20′.
Βάζετε τα κομμάτια του ψαριού πάνω στα μισοψημένα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20′-25′. Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας -αν θέλετε- με ρύζι ατμού.