Ούτε και σήμερα (23/08) δεν βρέθηκε λύση στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Super League, με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση να αναβάλλεται εκ νέου για τις 31/08, οπότε το νέο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει ούτε  αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29/08).

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η σέντρα της σεζόν 2021-2022 οδεύει για τις 11-12 Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή από τη διακοπή που υπάρχει λόγω των εθνικών ομάδων. 

Οι ελπίδες των φιλάθλων για την έναρξη της Super League το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28-29 Αυγούστου), μετά την πρώτη αναβολή της πρεμιέρας για το διήμερο 21-22 Αυγούστου,  αποδείχθηκαν “όνειρα θερινής νυχτός”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Super League, αποφασίστηκε ομόφωνα, να πάρει νεα αναβολή η γενική συνέλευση για τις 31 Αυγούστου, οπερ αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29/08) και πάει για 11-12 Σεπτεμβρίου, καθώς ακολουθεί διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Η ενημέρωση της Λίγκας: 

“Ομόφωνα η Γ.Σ. αποφάσισε, όπως για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η οποία είναι σε καλό δρόμο, να οριστεί Γ.Σ. την Τρίτη 31/8/2021, ώστε να ψηφιστεί η προκήρυξη. Ως εκ τούτου, οι επαναληπτικές Γ.Σ. της Τετάρτης (25/8) και της Παρασκευής (27/8), δε θα διεξαχθούν.”

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η “χρυσή τομή” για έξι ΠΑΕ που παραμένουν χωρίς τηλεοπτική στέγη, με τις συζητήσεις των Βόλου, Παναιτωλικού, Λαμίας, Απόλλωνα Σμύρνης και Ιωνικού με την Cosmote TV να συνεχίζονται, όπως και του Αστέρα Τρίπολης με την Nova.

Επιπλέον, ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης από τη σεζόν 2023/2024, για το οποίο επίσης πρέπει να βρεθεί φόρμουλα από τις 14 ΠΑΕ του συνεταιρισμού. 

Ως εκ τούτου θα πρέπει κόσμος να κάνει άλλες δυο εβδομάδες υπομονή, καθώς τα πρωταθλήματα θα σταματήσουν για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ (η Ελλάδα παίζει με Κόσοβο και Σουηδία στις 5 και 8 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα).

Οπότε στην καλύτερη δυνατή περίπτωση, όπου θα έχουν διευθετηθεί όλα τα φλέγοντα τηλεοπτικά μέτωπα, θα έχουμε πρώτη σέντρα το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου, πιο αργά δηλαδή από κάθε άλλη ευρωπαϊκή λίγκα.