Πόσο έτοιμοι είναι οι Έλληνες;

Τι σημαίνει αυτό για το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας;

H ποινικολόγος κ. Ανθούλα Ανάσογλου, σχολίασε σήμερα με θετικό πρόσημο τις αποφάσεις της κυβέρνησης .

Ακούστε εδώ τη συζήτηση από την πρωινή εκπομπή Ennitime is a good time με την Έννη Λεβέντη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε μόνος του το ερώτημα “τι είναι ο γάμος” λέγοντας τα εξής: Είναι, το «επιστέγασμα» της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι ταυτόχρονα, όμως, και ένα νομικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις, σημείωσε o πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Είναι Βέβαιο οτι περνάμε σε μια νέα νομοθετική εποχή συμπερίληψης και φυσικά υπάρχει δρόμος μέχρι να καταφέρει όχι μόνο η κοινωνία αλλά και το ίδιο το σύστημα να γίνει πιο λειτουργικό κρατώντας ισορροπία ανάμεσα στις εξελίξεις και στην ευρύτερη αποδοχή αυτής της νέας εποχής.

Η κ. Ανάσογλου, με εμπειρία και γνώση, αναφέρθηκε και στο γεγονός των αδυναμιών που παρουσιάζει το νομοθετικό πλαίσιο, ωστόσο ακούστηκε αισιόδοξη σχετικά με την έκβαση αυτής της νέας αρχής.

Στη διάρκεια της κουβέντας στην πρωινή ζώνη του sport fm 89, 5 η ποινικολόγος κ. Ανάσογλου απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής και είπε οτι είναι καλό και το επιχείρημα του Πρωθυπουργού να κάνει επίκλυση στο συναίσθημα και όσων ταλαντεύονται να πάρουν θετική θέση απένταντι στο νομοσχέδιο και ανεφερε το γεγονός οτι παιδιά ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν σύμφωνω συμβίωσης δεν μπορούν να ζήσουν με τον γονιό που δεν έχει την κηδεμονία ή την επιμέλεια αν αυτός φύγει από τη ζωή, αφού νομικά φαίνονται ως παιδά, μονογονεϊκής; οικογένειας!

Αν κάποιος αναρωτιέται πότε θα είναι έτοιμη η Ελληνική Κοινωνία, μάλλον θα έπρεπε να σκεφτεί πρώτα, αυτά τα παιδιά που έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν με δύο γονείς με βασικό συστατικό την αγάπη και τη φροντίδα και όχι το φύλο του κηδεμόνα τους και τότε ίσως διαλυθούν οι αμφιβολίες.

Εννη Λεβέντη