GASTRO-GUIDE PROJECT

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία το  Gastro-Guide Project. Οι εργασίες  και οι εισηγήσεις του προγράμματος, ολοκληρώθηκαν  στο επιμελητήριο του Τερουέλ της Ισπανίας Camara Teruel

Η ελληνική παρουσία εκπροσωπήθηκε με την συμμετοχή της από την Karaiskos agritourism farm μαζί με την Social cooperative syn tois allois-ΚΟΙΝΣΕΠ σύν τοίς άλλοιςΣυν τοις άλλοις ως εκπρόσωποι της Ελλάδος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα συμμετείχαν επιπλέον 7 εταίροι από 5 διαφορετικές χώρες:  Ισπανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Πολωνία και Ιταλία. Ο  σκοπός αυτής της πολύ σημαντικής δράσης, ήταν η  ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας για την προώθηση της γαστρονομίας και του αγροτουρισμού σε αγροτικές περιοχές.

Στην πρωινή ζώνη του sport fm 89,5 και στην εκπομπή Ennitime is a good time με την Έννη Λεβέντη ο κ. Μελέτιος Ανδρινός, έδωσε μια εικόνα από αυτή την εμπειρία συμμετοχής στο Gastro-Guide Project και ουσιαστικά αποτύπωσε τη σπουδαιότητα εξέλιξης του γαστρονομικού και αγροτουρισμού στη χώρα μας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ τη συνέντευξη

Η οικογένεια Καραϊσκου, αποτελεί παράδειγμα που ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο γαστροτουρισμός και ο αγροτουρισμός και γενικότερα ο θεματικός τουρισμός.

Το δημιουργικό team Karaiskos agritourism farm δήλώνουν υπερήφανοι για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, χαρούμενοι για την συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος και για την συνεισφορά τους με την δική τους βιωματική εμπειρία στην παραγωγή των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Να λοιπόν που ακόμα κι ένας μικρός τόπος, ένα πηλιορείτικο χωριό όπως η Πορταριά Πηλίου  μπορεί να περάσει το μήνυμα της αξίας της γαστροτουριστικής ανάδειξης με μεγάλη επιτυχία.

syn adv group

https://www.gastro-guide.eu/