Η Ρωσία αύξησε το ανώτατο όριο ηλικίας για τους στρατιώτες της κατά δέκα χρόνια, καθώς ετοιμάζει άλλους 100.000 άνδρες για μια νέα μάχη στην Ουκρανία. Όπως εκτιμούν στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν δημιουργεί μία νέα δύναμη στρατιωτών προκειμένου να επιτεθεί στην περιοχή που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από το Κουπιάνσκ.

Μάλιστα σύμφωνα με νόμο που εγκρίθηκε πρόσφατα, οι έφεδροι με τον υψηλότερο βαθμό μπορούν να κληθούν ξανά στην υπηρεσία μέχρι την ηλικία των 70 ετών, την ώρα που το προηγούμενο όριο ήταν τα 65 έτη. Επιπλέον οι άνδρες που η ηλικία τους είναι μέχρι 55 ετών και έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους θητεία μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις του στρατού. Μάλιστα το προηγούμενο όριο που είχε τεθεί για αυτή την κατηγορία ήταν τα 45 έτη.

Η νέα απόφαση του «τσάρου» έρχεται τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες έφυγαν τον Σεπτέμβριο από την Ρωσία (τότε είχε διαταχθεί επιστράτευση χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση). Με τα ποσοστά γεννήσεων να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 ετών, πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 47.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό έρχεται σε πλήρη σύγκριση με τους 6.000 στρατιώτες που αναφέρθηκαν ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του δεκαετούς πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και του Αφγανιστάν. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού και συνταγματάρχης Σέρχι Σεραβάτι δήλωσε ότι η Ρωσία διέταξε τα τάγματα των πρώην καταδίκων Storm – Z να προετοιμαστούν για μάχη.

Ο συνταγματάρχης Serhi Cherevaty, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ότι η Ρωσία διέταξε τα τάγματα των πρώην καταδίκων Storm-Z να προετοιμαστούν για μάχη και έριχνε περισσότερα από 500 βλήματα την ημέρα γύρω από το Κουπιάνσκ.

«Ο εχθρός έχει συγκεντρώσει μια πολύ ισχυρή ομάδα. Περισσότερο από 100.000 προσωπικό, περισσότερα από 900 άρματα μάχης, περισσότερα από 550 συστήματα πυροβολικού και 370 συστήματα πυραύλων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και όλα αυτά την ώρα που τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων υποστήριξαν ότι οι δυνάμεις της Μόσχας προχώρησαν περίπου ένα μίλι προς το Κουπιάνσκ.

Βρετανός υπουργός Άμυνας: Η Ρωσία έχει χάσει στην Ουκρανία πάνω από 250.000 άνδρες

Ο Πούτιν έχει χάσει πλέον 250.000 στρατιώτες οι οποίοι έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή εξαφανιστεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Ένα τέταρτο του εκατομμυρίου Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι μετά την παράνομη εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, δήλωσε χθες ο Μπεν Γουάλας, σύμφωνα με την Daily Mail.