Επαγγελματία μάγειρα αναζητεί για πρόσληψη η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στο Βερολίνο για την γαστριμαργική εξυπηρέτηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, από γεύματα εργασίας έως τις κρατικές δεξιώσεις γράφει η γερμανική Taz.

Τα προαπαιτούμενα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι μάγειρες στην καγκελαρία είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της επαγγελματικής κατάρτισης ως σεφ στην πολυτελή γαστρονομία και αρκετά χρόνια σχετικής εργασίας.

Αλλά δεν φτάνουν μόνο τα μαγειρικά προσόντα. Απαιτείται ακόμη «καλή γενική μόρφωση και ενδιαφέρον για την πολιτική» καθώς και διακριτικότητα.

Αλλά επειδή πάντα πολλά κρύβονται στις λεπτομέρειες , οι υποψήφιοι που σκέφτονται να μετακομίσουν στο Βερολίνο για τη θέση του μάγειρα του Σολτς θα πρέπει να το σκεφτούν προσεκτικά. Η θέση εργασίας είναι προσωρινή, καθώς θα αντικαταστήσουν τον απερχόμενο σεφ που πήρε γονική άδεια μέχρι το τέλος του 2025.

Όσο για τα καθήκοντα του σεφ της καγκελαρίας; Θα ετοιμάζει κρύα και ζεστά πιάτα και θα καταρτίζει το μενού για επίσημα γεύματα ,«λαμβάνοντας υπόψη την ισορροπία και την ποικιλία καθώς και τα εποχιακά χαρακτηριστικά».

Και το κυριότερο: Πρέπει να μάθει να μαγειρεύει καλά το αγαπημένο φαγητό του Σολτς- τους κλασσικούς γερμανικούς κεφτέδες «Königsberger Klopse», που παρασκευάζονται από μοσχαρίσιο, βοδινό και χοιρινό κιμά, μαζί με μικρή ποσότητα αντζούγιες ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ψωμί, αυγά και μπαχαρικά . Οι αγαπημένοι κεφτέδες του Γερμανού καγκελάριου ετοιμάζονται μάλιστα με τη συνταγή του διάσημου τηλεοπτικού σεφ Τίμ Μάλτσερ.