Γυναίκες που πέρασαν από συνέντευξη για μια θέση εργασίας στο γραφείο του Bill Gates φέρονται να δέχθηκαν ακατάλληλες ερωτήσεις, που αφορούσαν το ερωτικό τους ιστορικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Οι υποψήφιες φέρονται να ερωτήθηκαν μεταξύ άλλων, αν είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις, αν είχαν γυμνές φωτογραφίες τους στα κινητά τους και το είδος του πορνό που προτιμούν.

Οι συνεντεύξεις για μία θέση στην Gates Ventures διεξάγονταν από την Concentric Advisors, η οποία ειδικεύεται στα ζητήματα ασφαλείας.

Οι υποψήφιες είπαν στη WSJ ότι πίστευαν ότι οι υπεύθυνοι προσπαθούσαν να βρουν, αν υπάρχουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εκβιάσουν άτομα που θα συνεργάζονταν με τον Γκέιτς.

Εκπρόσωπος της Concentric δήλωσε ότι οι έλεγχοι ασφαλείας που διενεργεί η εταιρεία αξιολογούν «την ειλικρίνεια και την ευπάθεια ενός υποψηφίου σε εκβιασμούς κι ότι συχνά οι συνεντεύξεις ξεκινούν με εθελοντικές δηλώσεις από τον υποψήφιο».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Bill Gates δήλωσε ότι δεν γνώριζαν πως η εταιρεία θέτει τέτοιου είδους ερωτήσεις στους υποψήφιους και σχολίασε πως «το περιεχόμενο τους είναι απαράδεκτο και θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας της Gates Ventures με τον ανάδοχο εταιρεία».