Mαθήματα οδήγησης σε κυκλικό κόμβο παρέδωσαν Μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και τη συμβολή της τροχαίας. Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στο κυκλικό κόμβο του Τελωνείου, για την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκπαιδευτική – δράση, που καταγράφηκε και με drone του σωματείου.

Ο λόγος της διοργάνωσης αυτής της επιμορφωτικής δράσης προέκυψε από την αύξηση των ατυχημάτων στον ιστό της πόλης, όχι μόνο στους κόμβους αλλά γενικά κατά τις ώρες αυξημένης κυκλοφορίας, πεζών, ποδηλάτων και οχημάτων.

Στη διάρκεια των “μαθημάτων για ασφαλή οδήγηση, οι Εκπαιδευτές πήραν ρόλους ποδηλάτη και πεζού, εκτέθηκαν στην κυκλοφορία σε διαδικασίες εισόδου και εξόδου από τον κόμβο. Δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ποια είναι η σωστή οδηγική συμπεριφορά, διαγράφωντας την σωστή πορεία όσον αφορά την αλλαγή λωρίδας εντός του κυκλικού κόμβου, τηρώντας τις προτεραιότητες με σωστό έλεγχο και χρήση φλας. Στάθηκαν σε διαβάσεις πεζών, τονίζοντας τα όρια ταχήτητας με βασικό στόχο την προφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την αποφυγή ατυχημάτων.

Με αφορμή αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση η εκπομπή Ennitime is agood time φιλοξένησαν τον εκπαιδευτή και πολύ έμπειρό επί δεκαετίες δάσκαλο οδήγησης της σχολής ΠΗΓΑΣΟΣ κ. Βαγγέλη Κάρρο και από τη συζήτηση συνειδητοποιήσαμε πόσα λίγα γνωρίζουμε ακόμα και οι πιο έμπειροι οδηγοί για την οδηγική συμπεριφορά και τις προτεραιότητες κατά την εισοδο, την παραμονή και την έξοδο από έναν κυκλικό κόμβο.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Πρέπει να ενημερωνόμαστε και να παρακολουθούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν σε όλα όσα αφορούν σήμανση και οδηγικούς κανόνες. Χρειάζεται επίσης να είμαστε ιδιάιτερα ευαίσθητοι στις ευπαθείς ομάδες των πεζών και των υπολοίπων δίτροχων οχημάτων, έχοντας γνώμονα τηυ διαφύλαξη πάντα της ανθρώπινης ζωής. Η πόλη και όλοι οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν με την πρωτοβουλία και εξέφρασαν θετικά σχόλια για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ενημέρωσης, οδηγικής συμπεριφοράς.

Εγινε λήψη με drone, ώστε αυτά τα μαθήματα να μπορούν να τα μοιραστούν και να τα παρακολούθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται. όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για να προβληθεί σε σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς, όποτε ζητηθεί.

syn adv group