Κολομβία, Μεξικό ή Αυστραλία; Έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας.

Δείτε αυτή τη λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα και απίστευτα τοπία που μπορείτε να συναντήσετε σε όλο τον κόσμο. Το καλύτερο σε αυτά τα οκτώ υπέροχα θαύματα της φύσης; Μπορείτε να δείτε πολλά από αυτά δωρεάν.

Λοιπόν, όχι εντελώς δωρεάν- πρέπει να ταξιδέψετε για να φτάσετε εκεί.

Ροζ λίμνες, Αυστραλία

Η λίμνη Hillier στη Δυτική Αυστραλία μοιάζει με όνειρο της Barbie – η ροζ απόχρωση του νερού της είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικά υψηλής συγκέντρωσης αλατιού. Υπάρχουν και άλλες ροζ λίμνες στη χώρα, όπως η λίμνη MacDonell στη Νότια Αυστραλία και η Hut Lagoon στη Δυτική Αυστραλία.

To πέτρινο δάσος, Μαδαγασκάρη

Οι ντόπιοι το ονομάζουν Tsingy de Bemaraha (tsingy είναι μια τοπική λέξη που σημαίνει «τόπος όπου δεν μπορεί κανείς να πατήσει»), αυτοί οι βραχώδεις σχηματισμοί ηλικίας 200 εκατομμυρίων ετών είναι κυριολεκτικά κοφτεροί σαν μαχαίρια, καθιστώντας αυτό ένα από τα λιγότερο δημοφιλή μέρη στον κόσμο. Οι υπόγειοι σπηλαιώδεις σχηματισμοί δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί, και αν πάτε, θα περιοριστείτε στους εναέριους διαδρόμους που είναι απλωμένοι πάνω από τους θανατηφόρα κοφτερούς βράχους.

Σπήλαιο των Κρυστάλλων, Μεξικό

Σε τριακόσια μέτρα βάθος, στη Naica, Chihuahua, θα βρείτε το Σπήλαιο των Κρυστάλλων. Ανακαλύφθηκε μόλις το 2000, είναι ένα ζεστό, υγρό σπήλαιο που συνδέεται με ένα ορυχείο, και όταν οι εργάτες του ορυχείου το ανακάλυψαν, έγινε αμέσως must-see τόσο για τους ερευνητές όσο και για τους τουρίστες. Στο σπήλαιο πραγματοποιούνται πλέον ξεναγήσεις που διαρκούν περίπου 45 λεπτά.

Υγρό ουράνιο τόξο, Κολομβία

Σε ορισμένες εποχές του έτους, ο ποταμός Caño Cristales, μήκους 100 χιλιομέτρων, στην κεντρική Κολομβία, κυλάει στα κόκκινα, πορτοκαλί, πράσινα, μπλε και κίτρινα χρώματα. Είναι άλλο ένα δύσκολο μέρος για να φτάσετε (η πλησιέστερη πόλη είναι ο μικρός οικισμός La Macarena), με τη μόνη επιλογή να είναι η πεζοπορία εκεί με οδηγό, αλλά αξίζει τον κόπο για να δείτε ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στη γη.

Μονοπάτι του Γίγαντα, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Μονοπάτι του Γίγαντα στην κομητεία Antrim είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο δέχεται σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, και είναι καρπός της έκρηξης μιας αρχαίας ηφαιστειακής σχισμής.

Πρόκειται για περίπου 40.000 αλληλοσυνδεόμενες στήλες βασάλτη που δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με τον μύθο από τον Ιρλανδό γίγαντα Fionn mac Cumhaill, ως δίοδος μεταξύ Ιρλανδίας και Σκωτίας. Υπάρχει μια μικρότερη αλλά πανομοιότυπη σειρά στηλών στη σπηλιά του Φίνγκαλ στο σκωτσέζικο νησί Στάφα, οπότε μην απορρίπτετε εντελώς την ιστορία.

Εποχή Sakura, Ιαπωνία

Κάτι που είναι βαθιά ριζωμένο στην ιαπωνική κουλτούρα είναι τα άνθη κερασιάς που εμφανίζονται κάθε άνοιξη. Σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για πάρτι hanami (θέαση των ανθών της κερασιάς) κάτω από τα δέντρα, καθώς η χώρα μετατρέπεται φευγαλέα σε μια πανέμορφη απόχρωση του απαλού ροζ.

Βιοφωταύγεια, Μαλδίβες

Αυτό που μοιάζει με χιλιάδες μικροσκοπικά φωτάκια στο νερό είναι στην πραγματικότητα πλαγκτόν που εκπέμπει μια χημική ουσία που ονομάζεται λουσιφερίνη, κάνοντας τα κύματα που ξεβράζονται στην ακτή να φωσφορίζουν τη νύχτα. Αυτό το ανατριχιαστικό μπλε εμφανίζεται κυρίως μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου και κάνει έναν ήδη ρομαντικό προορισμό ακόμη πιο ξεχωριστό.

Σέλας, Αυστραλία

Μπορεί το Βόρειο Σέλας να τραβάει την περισσότερη προσοχή, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του: το Νότιο Σέλας. Ορατά όλο το χρόνο (αλλά πιο συχνά το χειμώνα – Μάιο έως Αύγουστο), τα καλύτερα μέρη για να δείτε το σέλας είναι όλα στην Τασμανία: το νησί Bruny, περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Χόμπαρτ- οι λίμνες που μοιάζουν με καθρέφτες στο Εθνικό Πάρκο Cradle Mountain-Lake St Clair- ή νοικιάζοντας το ιδιωτικό, πολυτελές θέρετρο στο Satellite Island (και επομένως νοικιάζοντας ολόκληρο το νησί).

https://www.in.gr/