Πάνω από 500 είναι οι νεκροί άμαχοι Παλαιστίνιοι μετά από το χτύπημα του νοσοκομείου στη Γάζα ενώ εκατοντάδες ακόμα είναι κάτω από τα ερείπια.

Για φρικτό έγκλημα πολέμου κάνουν λόγο διεθνείς οργανισμοί ενώ οργισμένες, αυθόρμητες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε χώρες της Αφρικής και του αραβικού κόσμου.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο Ισραήλ κατά τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ η Ιορδανία ακύρωσε τη συνάντηση κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Εκατομμύρια Παλαιστίνιοι είναι εγκλωβισμένοι ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται

Το Ισραήλ μετά από αντικρουόμενες ανακοινώσεις αρνείται ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο και υποστηρίζει ότι αυτό επλήγη από ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Δραματικές είναι οι στιγμές στη Λωρίδα της Γάζας όπου εκατομμύρια Παλαιστίνιοι είναι εγκλωβισμένοι, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο δεν ενέκρινε ένα ψήφισμα για διακοπή των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή ώστε να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί ακόμη πιο αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε τις ευθύνες του», δήλωσε ο Ερντογάν με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

«Η αποτρόπαια επίθεση χθες εναντίον του νοσοκομείου Αλ Άχλι Αλ Άραμπι έφερε τη σφαγή στη Γάζα σε άλλο επίπεδο», τόνισε.

Οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο σήμερα σε ένα ψήφισμα που προωθούσε η Βραζιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με το οποίο ζητείτο να γίνουν «ανθρωπιστικές παύσεις» στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να καταστεί εφικτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

IDF: «Εξολοθρεύσαμε τρομοκρατική ομάδα που έριξε βλήματα όλμου στο Ισραήλ»

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι «εξολόθρευσαν τρομοκρατική ομάδα» που εκτόξευε οβίδες όλμου από τον Λίβανο στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τους μαχητές από τον Λίβανο.

Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή: Ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης είναι «πολύ πραγματικός»
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Τορ Γουένεσλαντ επισήμανε σήμερα Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης είναι «πολύ πραγματικός» και χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ επικίνδυνη».
Αναφορές ότι το Ισραήλ βομβάρδισε τέμενος στη Γάζα
Το τζαμί Νουσεϊράτ στη Γάζα φαίνεται ότι βομβάρδισε το Ισραήλ όπου άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο. Δείτε σχετικές αναφορές και βίντεο:

Αναχώρησε από το Ισραήλ ο Μπάιντεν
Σύμφωνα με τη Haaretz, το Air Force One που μεταφέρει τον Τζο Μπάιντεν αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.