Πάνω από 1.000 είναι οι Ισραηλινοί που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου, όπως ανέφερε σήμερα η πρεσβεία της χώρας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα η πρεσβεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ έκανε λόγο για 1.008 Ισραηλινούς που έχουν σκοτωθεί από τότε που οι δυνάμεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς πέρασαν τα σύνορα το Σάββατο.

Όπως επισημαίνει η πρεσβεία, περισσότεροι από 3.400 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί, ενώ οι τοπικές αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη αναλυτικά στοιχεία για τους νεκρούς

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 770 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των αεροδρομικών πληγμάτων που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, ως αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς.
Όπως ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 770 άτομα έχουν σκοτωθεί και 4.000 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο, τουλάχιστον άλλοι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη από το Σάββατο.

Από την πλευρά τους τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δυνάμεις της Χαμάς σκότωσαν περίπου 900 άτομα μέσα στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της εισβολής που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος ενόπλων της Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της παραμεθόριας πόλης του Ισραήλ, Ασκελόν, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 17.00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.
Με πληροφορίες από Guardian, Reuters