Υλικά

2 κιλά ωμή, κίτρινη κολοκύθα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι ρόκα, κομμένη στα 2
200γρ. μανούρι, σε λεπτές φέτες
φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
Για τη σος
χυμό από 1-2 λεμόνια
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 γεμάτο κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε την κολοκύθα στη μέση ή σε φέτες σαν καρπούζι, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με το ελαιόλαδο, την αλατίζετε και την ψήνετε στο φούρνο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Βγάζετε την κολοκύθα από το φούρνο, την καθαρίζετε από τη φλούδα και την κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μούλτι τα υλικά της σος. Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα και περιχύνετε με τη μισή σος. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.
Βήμα 4
Σε μια ρηχή πιατέλα, απλώνετε την κολοκύθα και από πάνω προσθέτετε τη ρόκα και το δυόσμο (προσοχή, δεν θέλετε η ρόκα να υπερισχύει) και τελειώνετε με τις φετούλες μανούρι. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σος και σερβίρετε αμέσως