834 διαφορετικά είδη τυριού τοποθετήθηκαν επάνω σε ένα στρώμα ζύμης πίτσας για να θέσουν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τις περισσότερες ποικιλίες τυριών σε μια πίτσα.

Στη γαστρονομική έκθεση Sirha στην πόλη Λυών της Γαλλίας, σεφ προσπάθησε να θέσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ βάζοντας 834 τυριά επάνω σε μια πίτσα.

Ξεκινώντας με 500 τυριά σε ζύμη πίτσας, ο Παριζιάνος σεφ Ζουλιέν Σερί μαζί με τον τυροκόμο Φρανσουά Ρόμπιν και τον YouTuber Morgan VS ανέβασαν το στοίχημά τους σε 1.000 υπό την προσοχή του κριτή των Ρεκόρ Γκίνες Λορέντζο Βέντρι.

«Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να ενσωματώσουμε 1.000 τυριά σε μια πίτσα, αλλά θα προσπαθήσουμε, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», είπε ο Σερί χαμογελώντας.

Οι Pizzaiolos, όπως ονομάστηκαν, χόρεψαν καθώς έφτιαχναν τις ζύμες για να διαμορφώσουν τη βάση της πίτσας και να την προετοιμάσουν για τις εκατοντάδες ποικιλίες τυριού.

Ενώ οι σεφ δεν πέτυχαν τον εντυπωσιακό αριθμό των 1.000 τυριών στη ζύμη της πίτσας, έφτασαν πολύ κοντά τοποθετώντας 834 ακριβώς.

«Είχαμε ένα πρόβλημα logistics. Αυτό συμβαίνει. Το 834 δεν είναι καθόλου κακό. Αλλά είμαι ιδιαίτερα περήφανος για όλα αυτά τα τυριά. Είναι καλά, προέρχονται από πολλά διαφορετικά μέρη στη Γαλλία και είναι νόστιμα», σημείωσε ο Φρανσουά.

Το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε επιτευχθεί το 2020 από μια πιτσαρία στη Λυών, ήταν 257 διαφορετικά είδη τυριών σε μια πίτσα, με συνολικά ένα κιλό τυρί σε μια πίτσα με διάμετρο 30 εκατοστά.

Δείτε σχετικό βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=IjVLQNj95HU