Ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει γίνει Ρώσος υπήκοος από το 2013, δηλώνει τώρα ότι επιθυμεί να μένει λιγότερο στη χώρα του και να περνά περισσότερο χρόνο στην Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάϊ. Ο 73χρονος ηθοποιός δήλωσε ότι αγόρασε δύο μεγάλα ψαροκάικα, τα οποία τα έχει μετατρέψει σε γιοτ.

«Το ένα είναι στο Ντουμπάι και το άλλο, που χρησιμοποιούνταν για ψάρεμα τόνου, το μετέτρεψα σε διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε. Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος δήλωσε ότι θα πήγαινε στη Γαλλία για να γυρίσει ταινία, αλλά δε θέλει πλέον να ζήσει στη χώρα που γεννήθηκε, είπε ότι έβαλε προς πώληση και τους αμπελώνες του και το σπίτι του στο Παρίσι.

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο περιοδικό L’Obs, ο Ντεπαρντιέ δήλωσε ότι αναζητά μια πιο ήρεμη ζωή και ότι ελπίζει να βρει αυτή τη γαλήνη πλέοντας στα κύματα. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος είναι επίσης γνωστός για το πάθος του για τη θάλασσα και το ψάρεμα, έφερε το σκάφος του, που αγόρασε από φίλο στη Γαλλία, στην Τουρκία το 2017.

«Είμαι πολύ καλός με τα σκάφη. Μου αρέσει η θάλασσα. Βρίσκω γαλήνη. Γι’ αυτό αγόρασα ένα κλασικό ψαροκάικο που ανήκε σε έναν φίλο μου στη Γαλλία και έφερα αυτό το σκάφος στην Τουρκία για να το μετατρέψω σε γιοτ και να το απολαμβάνω. Το yachting είναι πολύ προηγμένο στην Τουρκία. Είναι επίσης πιο προσιτό από την Ευρώπη. Επισκέφτηκα τα ναυπηγεία που κατασκευάζουν γιοτ στην Τούζλα. Θα ανασχεδιάσουν το σκάφος μου εκεί και όταν τελειώσει, θα κάνω ένα γύρο στο Αιγαίο», είπε.