Σνίτσελ και τυρένια σάλτσα μανιταριών
Υλικά
- 3 σνίτσελ 200γρ (κοτόπουλο ή χοιρινά μπούτι)
- 4 αβγά
- 5 κ.σ. αλεύρι
- 7 κ.σ. πάνκο ή ψωμί του τοστ τριμμένο
- 400ml καλαμποκέλαιο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, το περνάμε από τη μηχανή του σνίτσελ, που του κάνει τρύπες για να γίνει η κρούστα.
Πρώτα το βουτάμε στο αλεύρι και μετά σε ένα μπολ όπου έχουμε τα αβγά.
Το τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί με κοτόπουλο ή και χοιρινό.
Tip: Δεν αλατίζουμε ποτέ το κομμάτι, γιατί θα πανιάσει
Τυρένια σάλτσα με μανιτάρια
Υλικά
- 150 μανιτάρια μικρά κομμένα στα τέσσερα
- Μία κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 400 ml Γάλα
- Μουστάρδα
- 150 γρ παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το αλεύρι και το βούτυρο, βάζουμε τα μανιτάρια, το γάλα και τη μουστάρδα.