Υλικά

500 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι
2 κτγ αλάτι
2 κτσ ελαιόλαδο
100 γρ ζαμπόν
3 φέτες μπέικον(60 γρ)
100 γρ τυρί μοτσαρέλα
100 γρ τυρί ρεγκάτο
500 γρ γάλα
2 μέτρια αυγά
200 γρ γιαούρτι
1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα του πυρέξ

ελαιόλαδο
φρυγανιά
Πυρέξ 25χ30 εκ.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλάτι στο νερό που βράζει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε να ναι al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ . Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το ζαμπόν και το μπέικον.

Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και τα μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά. Σε ένα πυρέξ 25χ30 αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε φρυγανιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα , το γιαούρτι , το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο πυρέξ την μισή ποσότητα ζυμαρικών , την μισή ποσότητα από το ζαμπόν και το μπέικον και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τα Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.

Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία προσθέτοντας τα υπόλοιπα ζυμαρικά , το ζαμπόν μαζί με το μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά. Αφού τα πατήσουμε τα περιλούζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180.